UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Χαιρετισμός Διεύθυνσης


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,


Η Διεύθυνση, το Εκπαιδευτικό και το Διοικητικό Προσωπικό του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» σάς καλωσορίζουμε στη φιλόξενη και δημιουργική εκπαιδευτική μας κοινότητα. Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» ιδρύθηκε και λειτουργεί στον χώρο της Θεσσαλονίκης από το 2000. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου AspNet Unesco, βραβεύτηκε με το βραβείο Αειφόρου Σχολείου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., ενώ επί δύο χρονιές βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών για τα καινοτόμα προγράμματα των ξενόγλωσσων τμημάτων του.

Στο Σχολείο μας, η διάθεση για μάθηση ενισχύεται μέσω ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων. Διαδραστικοί προβολείς, Η/Υ, ipads & Apple TVS εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και μετατρέπουν τις τάξεις μας σε ψηφιακούς χώρους μάθησης. Η ενισχυμένη διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γαλλικών) πλαισιώνεται από θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής, ψηφιακές ιστορίες, αλλά και από τις εκδόσεις «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η πλούσια βιβλιοθήκη, ο Πανελλήνιος Λασαλιανός Διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας, τα προγράμματα δημιουργικής γραφής και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας προσφέρουν τις ευκαιρίες στους μαθητές μας, ώστε να «πλησιάσουν», να αγαπήσουν τα βιβλία και να ταξιδέψουν  στον μαγευτικό κόσμο τους.

Βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Σχολείου μας αποτελεί και ο Εθελοντισμός.  Οι μαθητές μας, μέσα από δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, προσεγγίζουν με μια άλλη οπτική τον άνθρωπο και τον κόσμο, με σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα, δίνοντας ζωντανή μαρτυρία της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από τον λασαλιανό εκπαιδευτικό μας στόχο. Η εκπαίδευση πρέπει να συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξη του ανθρώπου, στην ανάπτυξη του πνεύματος και του σώματος, της ευφυίας, της ευαισθησίας, της αισθητικής, της υπευθυνότητας και της πνευματικότητας (Διεθνής Επιτροπή για την εκπαίδευση στον 21ο αιώνα). Για εμάς, «παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση». Η διαπαιδαγώγηση στηρίζεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, προσεγγίζοντας τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξή του.

Σας καλούμε, λοιπόν, να γνωρίσετε το Σχολείο μας και να αποτελέσετε και εσείς μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, έχοντας ως κοινό στόχο την ολική εκπαίδευση των παιδιών.


Μαυρίδης Γ. Χαρίλαος
Διευθυντής του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023