Εγγραφές 2019-2020

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2019-2020 εδώ.

Υποτροφίες 2019-2020

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2019-2020 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» στον διαγωνισμό «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2017, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει διαγωνισμό καλύτερης εικονογραφημένης ιστορίας ή βίντεο ή scratch, με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας. 

Ειδικότερα, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο, βάζοντας την τρίτη ηλικία σε διαδικτυακές περιπέτειες και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ενηλίκων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συστήσουν στους ενήλικες τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες.

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει στον διαγωνισμό με δύο ομάδες μαθητών της ΣΤ’ τάξης (μία από κάθε τμήμα). Οι μαθητές, οι οποίοι επέλεξαν οι ίδιοι τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Νάστου Αριστέας, χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους πάνω στην παραγωγή & επεξεργασία βίντεο, και με τη χρήση της εφαρμογής “Adobe Voice” έφτιαξαν μια μικρή ιστορία, με δική τους εικονογράφηση και ηχογραφημένες φωνές. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα, το ήθος και την ωριμότητα την οποία επέδειξαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο κανάλι Youtube του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και μπορείτε να τα απολαύσετε στους παρακάτω συνδέσμους:
ΣΤ' 1


ΣΤ' 2

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '19

Διαγωνισμός Αγγλικών '19

5ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

- Αποτελέσματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007