UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η Ζώνη Δραστηριοτήτων συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο Bazaar

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έβαλε τα γιορτινά του και σε πνεύμα χαράς και αισιοδοξίας άνοιξε το "Χωριό των Αστεριών", διοργανώνοντας με απόλυτη επιτυχία το χριστουγεννιάτικο Bazaar του. Χορός, τραγούδι, παιδικές δημιουργίες, εθελοντικές δράσεις κόσμησαν την κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων και έδωσαν λάμψη σε μια ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην "Αντηρίδα", αφού όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Σε κλίμα γιορτινό και χαρούμενο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χορευτικών του Ομίλου Μοντέρνου Χορού του Κολεγίου μας, με υπεύθυνη την κ. Άννα Καζακαντώνη. Η γλυκύτητα και ο αυθορμητισμός των χορευτριών των μικρών τάξεων του Δημοτικού πλημμύρισε τη σκηνή, ενώ ο συγχρονισμός και η αρμονία των μεγαλύτερων κοριτσιών των Γ'-Δ' τάξεων απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των γονέων και των φίλων του σχολείου μας, που παρευρέθηκαν το όμορφο γιορτινό πρωινό. Τέλος, τα κορίτσια των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού χόρεψαν σε ρυθμό hip-hop μουσικής και απέδειξαν ότι τα φώτα, τα στρας, η μουσική και ο θαυμασμός του κόσμου είναι η «ζωή» του χορευτή...
Στον όμιλο του Μπαλέτου, οι μικρές μας μπαλαρίνες των Α' και Β' τάξεων του Δημοτικού, με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Αλεξανδράκη, έλαμψαν επί σκηνής για ακόμη μία φορά, παρουσιάζοντας τη χορογραφία τους με τίτλο:  «κόκκινα στολίδια». Κόκκινες και χρυσές κορδέλες, αναμεμειγμένες με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων και ενθουσίασαν γονείς, δασκάλους και φίλους! Με τις οδηγίες της ίδιας δασκάλας, το συγκρότημα παραδοσιακών χορών των τάξεων Α' και Β' Δημοτικού μάς γέμισε περηφάνια και συγκίνηση, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα και χορεύοντας τους γνωστούς, ελληνικούς, παραδοσιακούς χορούς: «γιατρός, χασάπικο γρήγορο και ποδαράκι».
Η υπέροχη χορωδία του «ΔΕΛΑΣΑΛ», με μαέστρο τον κ. Θανάση Χατζηγιάννη, γέμισε τον χώρο με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις αγγελικές φωνούλες των μαθητών του Κολεγίου μας.
Το πρόγραμμα των ομίλων της Ζώνης Δραστηριοτήτων έκλεισε το εξαιρετικό συγκρότημα Παραδοσιακών χορών των μεγάλων τάξεων, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ευάγγελο Τσαγανό, που πάντα εντυπωσιάζει τον κόσμο. Με τη σημαντική συμβολή των γονέων στην επιμέλεια των ρούχων, τα παιδιά φόρεσαν τα γιορτινά χριστουγεννιάτικα ρούχα τους και απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο φετινός τίτλος του προγράμματος ήταν: «Χριστούγεννα στα Σέρρας». Οι χορευτές και οι χορεύτριες εμφανίστηκαν με τα τοπικά κάλαντα από τη Νιγρίτα Σερρών: «Κόλιντα και σούρβα». Στη συνέχεια, χόρεψαν τους τοπικούς Σερραϊκούς χορούς: «Ο γιόσμος κι ο βασιλικός» από το Αγ. Πνεύμα, «Καμπάνα μωρέ Μήτρω» από την Ορεινή και τον παμμακεδονικό χορό «Χασαπιά». Τέλος, το συγκρότημα αποχαιρέτησε το κοινό τραγουδώντας το πασίγνωστο τραγούδι  «Μήλο μου κόκκινο». 
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», ευχαριστεί θερμά τους γονείς, τα παιδιά, τους απόφοιτους και όλους τους φίλους της λασαλιανής οικογένειας που κατάφεραν «Μαζί και από Κοινού», και αυτές τις γιορτές, να χαρίσουν «ζεστασιά», χαμόγελα και αγάπη στους συνανθρώπους μας...

«Καγκουρό» 2023


Διαγωνισμός Αγγλικών '23

9ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα

- Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Έργων

10ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

- Δελτίο Τύπου Τελικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2022

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007