UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"La fée et madame la peur"

Ποιος είναι ο κύριος Φόβος και πώς μπορούμε να τον ξορκίσουμε;

Πώς μπορούμε να πείσουμε τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι πράγματα και καταστάσεις που τους φοβίζουν;

Μήπως ένα παραμύθι θα μπορούσε να μας βοηθήσει;

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού του Κολεγίου μας, αφού εκμυστηρεύτηκαν στις δασκάλες των γαλλικών τους κάποιους από τους φόβους τους, προσπάθησαν μαζί τους να φτιάξουν μια ιστορία φανταστική, όπου οι πιο τρομακτικοί τους φόβοι αποκαλύφθηκαν και απομυθοποιήθηκαν, χάρη στο έξυπνο χιούμορ μιας νεράιδας! Και φυσικά, όλη η ιστορία γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στα γαλλικά!

Η συνέχεια, στο βίντεο που ακολουθεί!

Και για όσους θα ήθελαν να τη διαβάσουν και στα ελληνικά, παραθέτουμε τη μετάφραση:

Μια φορά κι έναν καιρό, τρία παιδάκια πήγαν εκδρομή σ’ ένα δάσος. Όταν η νύχτα έπεσε, κατάλαβαν ότι είχαν χαθεί και ότι δεν μπορούσαν να βρουν το μονοπάτι της επιστροφής στα σπίτια τους.

Ξαφνικά, ένα κακός μάγος ήρθε κοντά τους, τους άρπαξε και τους οδήγησε στο κάστρο του. Εκεί, φυλάκισε τα τρία παιδιά σε ένα κελί, όπου ήταν ήδη κλεισμένη μια μικρή νεράιδα.. Όταν η νεράιδα είδε τα παιδιά, κρύφτηκε. Έτσι, ο μάγος δεν την είδε! Αυτή τους είπε πως, αν την βοηθούσαν να φτάσει στο μικρό παράθυρο, θα μπορούσε να ξεφύγει και να βρει βοήθεια, για να τους σώσει. Έτσι, τα παιδιά τη βοήθησαν και η νεράιδα βγήκε από το κάστρο!

Περπατώντας, συνάντησε έναν ιππότη, που δεν την άφηνε να φύγει. Αυτή του είπε πως έπρεπε να βρει τη βασιλική οικογένεια, για να σώσει τα τρία παιδιά, που ήταν κλεισμένα στο κάστρο. Ο ιππότης τότε της έβαλε ένα αίνιγμα, αν το έλυνε, θα μπορούσε να φύγει. «Κάθε πρωί εμφανίζομαι, για να μείνω στα πόδια σας, όλη την ημέρα σάς ακολουθώ, δεν έχει σημασία η ταχύτητα με την οποία τρέχετε, εκτός αν είναι μεσημέρι, που είναι η ώρα που εξαφανίζομαι. Ποια είμαι;»

- « Η σκιά!», φώναξε η νεράιδα. Κι αφού βρήκε τη σωστή απάντηση, ο ιππότης την άφησε να φύγει. Όμως, τη συμβούλευσε να προσέχει, γιατί θα έπρεπε να διασχίσει το στοιχειωμένο δάσος, για να βρει τη βασιλική οικογένεια. Τότε, η νεράιδα τον ρώτησε: - « τι είναι το στοιχειωμένο δάσος;»

- « Είναι ένα δάσος, όπου όλοι οι φόβοι σου θα εμφανιστούν! Τι φοβάσαι περισσότερο;», ρώτησε ο ιππότης. Όμως, η νεράιδα που δεν είχε ιδέα τι σημαίνει φόβος, του απάντησε:

- « Τέλεια! Θα γνωρίσω τον κύριο Φόβο! Υπέροχα!» Ο ιππότης, έκπληκτος, της είπε:

- « Δεν έχεις συναντήσει ποτέ τον κύριο Φόβο;»

- « Ποτέ! Και θέλω να τον συναντήσω!», απάντησε με ενθουσιασμό.

Ξεκίνησε να βαδίζει στο στοιχειωμένο δάσος και σε κάθε βήμα της το φως όλο και λιγόστευε! Όταν το σκοτάδι εξαπλώθηκε σε όλο το δάσος, η μικρή νεράιδα σταμάτησε και αναρωτήθηκε:

- « Μα πώς; Έγινε διακοπή ρεύματος; Κούκου! Υπάρχει κανείς εδώ;»

Ξαφνικά, φίδια την περικύκλωσαν κι αυτή άρχισε να τα νιώθει στο σώμα της! Μα, αστειευόταν! Είπε, γελώντας:

- « Ποιος με χαιδεύει; Δεν σε βλέπω, αλλά αυτό που κάνεις, με κάνει να γελώ!»

Τα φίδια νόμισαν ότι δεν τα φοβήθηκε, επειδή δεν τα έβλεπε. Μονομιάς, απομάκρυναν το σκοτάδι και ξαφνικά ένα τεράστιο φως εξαπλώθηκε στο δάσος! Όταν η νεράιδα είδε τα φίδια, άρχισε να γελά:

- « Μα τι όμορφα σκουλικάκια!»

Μόλις τα φίδια την άκουσαν, εκνευρίστηκαν και έφυγαν πολύ, πολύ θυμωμένα!

Λίγο πιο κάτω, μια τρομερή πυρκαγιά ξέσπασε! Η νεράιδα, για άλλη μια φορά, δε φοβήθηκε! Σήκωσε το κεφάλι της στον ουρανό και ευχήθηκε τα μεγάλα σύννεφα από πάνω της να μπορούσαν να γίνουν βροχή! Και το θαύμα έγινε! Μια καταιγίδα ξέσπασε και έσβησε τη φωτιά!

Βαδίζοντας προς το τέλος του δάσους, συνάντησε σαρκοφάγα φυτά. Δεν ήξερε ότι ήθελαν να τη φάνε. Τα χάιδεψε, όμως, αυτά άνοιξαν το τεράστιο στόμα τους, για να την καταβροχθίσουν. Αυτή θύμωσε μαζί τους, όμως, δεν έχασε τη ψυχραιμία της! Ξαφνικά, ο ιππότης εμφανίστηκε, τράβηξε το τεράστιο σπαθί του, έκοψε το στόμα των φυτών και απελευθέρωσε τη μικρή νεράιδα! Της είπε ότι τη θαύμαζε και ότι δεν είχε ξανασυναντήσει στη ζωή του ένα παρόμοιο πλάσμα! Ένα πλάσμα που δεν ήξερε τι σημαίνει φόβος! Διαπίστωσε ότι αυτή δε φοβήθηκε ούτε το σκοτάδι, ούτε τα φίδια, ούτε τη φωτιά, ούτε και τα σαρκοφάγα φυτά! Έτσι, λοιπόν, της δήλωσε ότι ήθελε να τη βοηθήσει να απελευθερώσει τα παιδιά και να τα οδηγήσει στα σπίτια τους!

Ανέβηκαν στο άλογό του κι έφυγαν για το κάστρο της βασιλικής οικογένειας. Όταν αφηγήθηκαν στον βασιλιά την περιπέτεια των τριών παιδιών, ο βασιλιάς συγκινήθηκε και διέταξε στον στρατάρχη του να ετοιμάσει 100 στρατιώτες, για να τους βοηθήσουν.

Μόλις όλος αυτός ο στρατός πλησίασε στο κάστρο, ο κακός μάγος φοβήθηκε και απελευθέρωσε αμέσως τα παιδιά, καθώς και όλους όσους είχε φυλακίσει!

Μένοντας μόνος του, κατάλαβε πως δεν είχε κανέναν φίλο κι, έτσι, υποσχέθηκε να μην είναι πλέον κακός και να αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθάει όλον τον κόσμο!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023