UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» 2014

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» γιόρτασε τη λήξη της σχολικής χρονιάς με το ετήσιο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», που καθιερώθηκε ως εκδήλωση της άνοιξης, και φέτος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, από τις 09.00΄έως τις 14.00΄. Ήταν μια μέρα χαράς, αθλητισμού, πολιτισμού, επιστήμης και δημιουργικής έκφρασης, κατά την οποία μαθητές, καθηγητές, γονείς, απόφοιτοι και φίλοι του Κολεγίου συμμετείχαν σε δραστηριότητες κατά ομάδες, μέσα από τους Ομίλους Δραστηριοτήτων και τους Συλλόγους που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο σχολείο.

Φέτος, το Φεστιβάλ του Κολεγίου συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΑλλάΖΩ» και προώθησε την πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», με θέμα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου και ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις, τους στόχους και τις ανάγκες τους.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχώρισαν το χοροθέατρο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», των ομίλων Ενόργανης γυμναστικής, Μπαλέτου και Μοντέρνου χορού των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού, η Παιδική Ορχήστρα και η Έκθεση Ζωγραφικής του «εργαστηρίου Εικαστικών» του σχολείου μας, που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου.

Εντύπωση προκάλεσαν στον κόσμο οι παρουσιάσεις των ομάδων της Ρομποτικής “ROBOT MASTERS του Γυμνασίου, “TYPHOONS” του Δημοτικού και «Bee Bot: ένα ρομπότ προγραμματισμού» του Νηπιαγωγείου μας, καθώς και το flashmob poétique”, που διοργανώθηκε από το γαλλικό τμήμα του Κολεγίου.

Στο αθλητικό μέρος του Φεστιβάλ, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες και τα πρωταθλήματα των ομίλων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Αντισφαίρισης, ενώ ξεχώρισαν για το πάθος και την αγωνιστικότητα οι Αγώνες Ενηλίκων του Συλλόγου Διδασκόντων Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με ομάδες Γονέων, στα γήπεδα του Κολεγίου μας.

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι αθλητές του σκάκι τον πρωταθλητή Ελλάδας, Παυλίδη Αντώνη. Άκουσαν με προσοχή τη διάλεξή του, που αφορούσε παρτίδες του από τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και προσπάθησαν όλοι να τον κερδίσουν στον αγώνα σκάκι simultané, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα σκάκι του Κολεγίου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές και εκπαιδευτές για την εξαιρετική και ποιοτική δουλειά που παρουσίασαν με τους μαθητές τους, καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν με διάθεση, χαρά και ενθουσιασμό στο 10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023