UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το Δημοτικό μας συμμετέχει στο Ραδιοφωνικό Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και το έτος Κ.Π.Καβάφη που διοργανώνει το European School Radio

                                                  alt
To European School Radio -  το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο μετά από πρόσκληση – πρόταση της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου 2013 συμβάλλοντας δυναμικά στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση στα σχολεία στην Ελλάδα αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό.
Συγκεκριμένα το  European School Radio σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ετοίμασαν ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα από 21 – 28 Μαρτίου 2013, στο οποίο ανταποκρίθηκαν σχολεία από όλη την Ελλάδα στέλνοντας ηχογραφημένα μηνύματα με απαγγελίες ποιημάτων του τιμώμενου ποιητή για το 2013,  Κ.Π. Καβάφη, αλλά και  Ελλήνων ή ξένων ποιητών πλαισιωμένες με μουσική. Το Δημοτικό μας σχολείο συμμετέχει με τις δύο δημιουργίες που ακολουθούν:
  • Απαγγελία των ποιημάτων του Κ.Π.Καβάφη "Τείχη" (Σουσούρα Ελεάνα - Δ΄τάξη Δημοτικού), "Όσο μπορείς" (Μπάμνιατζη Ειρήνη - Δ΄τάξη Δημοτικού) και "Che fece .... il gran rifiuto"(Nικολέτος Νικόλαος - Δ΄τάξη Δημοτικού) πλαισιωμένων από τη μουσική σύνθεση της Ευ. Ρεμπούτσικα "Στο Πατάρι".
  • Απαγγελία ποιήματος "Ο Καποδίστριας" της μαθήτριας της Στ΄τάξης Δημοτικού Παντελή Χριστιάνας, πλαισιωμένης από τη μουσική σύνθεση Ευα. Ρεμπούτσικα "Τα γέλια του κόσμου".
Οι δημιουργίες των μαθητών του Δημοτικού μας θα ακουστούν στο European School Radio την 21η Μαρτίου 2013 – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σε εκπομπή – αφιέρωμα στις 12 -1μ.μ και 7 -8μ.μ.  και ανά μισή ώρα με τυχαία σειρά στη ροή του προγράμματος του σταθμού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. 
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας, στον δρ. Ευστράτιο Σαρίσχουλη, δάσκαλο της Δ΄ τάξης για την πολύτιμη βοήθεια του, την κ. Αλεξάνδρα Λαπουρίδου, Διευθύντρια του Δημοτικού για την παρότρυνση και στήριξή της, καθώς και στην κ. Αριστέα Νάστου. καθ. Πληροφορικής για την παραγωγή των ψηφιακών δημιουργιών.
Συντονιστείτε μαζί μας στο http://esradio.mysch.gr. Ελάτε να βάλουμε την ποίηση στη ζωή μας κάνοντας την έτσι πιο όμορφη.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023