UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2021-2022

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2021-2022 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2012

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Πλησιάζουν οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Bazaar την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων από τις 10.00΄ το πρωί έως τις 15.οο΄με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι στην ελληνική κοινωνία ας γίνουν ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, το ενδιαφέρον μας για όσους έχουν ανάγκη και την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας. Προσφέροντας από καρδιάς κάτι ελάχιστο νιώθουμε εμείς πρώτα τη χαρά και την πληρότητα της προσφοράς.

Έτσι φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στη «ΛΑΜΨΗ» (Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδας), γιατί “για να λάμψει η ζωή χρειάζεται φλόγα στην καρδιά”.

Η επιτυχία της εκδήλωσης εξαρτάται όμως και από τη δική σας συμμετοχή. Όσοι γονείς ή κηδεμόνες έχετε :

  • επιχειρήσεις που μπορούν να διαθέσουν προϊόντα για την εκδήλωση,
  • την ευχέρεια και το ταλέντο να φτιάξετε με τα χεράκια σας κουλουράκια, πίτες, γλυκά, μαρμελάδες, νηστίσιμα, γλυκά του κουταλιού κ.λ.π.,
  • ή επιθυμείτε να προσφέρετε κάποιο άλλο είδος (χριστουγεννιάτικα στολίδια, είδη διακόσμησης ... ) και είδη που θα μπορούσαν να κληρωθούν στη λαχειοφόρο αγορά,

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να συμπληρώσετε τον πίνακα που ακολουθεί στο τέλος. Τα είδη αυτά θα διατεθούν προς πώληση στις «αγορές» του Βazaar ή θα κληρωθούν στη λαχειοφόρο αγορά.

Θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικες κάρτες της ΜΚΟ “Γιατροί του κόσμου” και της “UNICEF”. Παράλληλα θα λειτουργούν και άλλες «αγορές» : βιβλίων, αλεξανδρινών, χριστουγεννιάτικων κατασκευών των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου, χειροποίητων κατασκευών και γλυκών του Ελληνο-βραζιλιανικού Συλλόγου, κρασιών και κοσμήματος.

Το Γαλλικό Τμήμα του Κολεγίου μας θα οργανώσει και φέτος το “Café La Salle” για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, ενώ το Αγγλικό Τμήμα με τη βοήθεια μαθητών και γονέων θα ετοιμάσει τα νοστιμότατα χριστουγεννιάτικα αμερικανικά μπισκότα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού προσφέρει τη βοήθειά του στα βιβλία και οργανώνει “πάγκο Παλαιοπωλείου”, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου θα είναι παρών με τα γευστικά του εδέσματα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίδειξη από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους ομίλους μπαλέτου, μοντέρνου χορού και παραδοσιακών χορών. Την εκδήλωση θα τιμήσουν το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Ποντιακού Συλλόγου Φιλύρου και ο αθλητικός πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί από τμήματα του Δημοτικού μας.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά, μαζί με το κέφι των μαθητών και του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα σας κρατήσουν κοντά μας για μια ευχάριστη Κυριακή.

                                                                                                 Η Οργανωτική Επιτροπή

9ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '22

8ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007