UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2021-2022

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2021-2022 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Καλωσόρισμα γονέων και κηδεμόνων Α’ Δημοτικού

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου σας καλωσορίζουμε στο Δημοτικό σχολείο του Κολεγίου μας και σας συγχαίρουμε για την επιλογή σας.

Σας καλωσορίζουμε σε ένα σχολείο με ιστορία 125 ετών στην πόλη μας που δεν στοχεύει μόνο στην ακαδημαϊκή πρόοδο των μαθητών του, αλλά και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων ανθρώπων, χρήσιμων στην κοινωνία, στις οικογένειές τους και στους εαυτούς τους.

Πρόκειται για ένα σχολείο που εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Ενδεικτικά αναφέρεται η πρόσφατη αναβάθμιση του εργαστηρίου υπολογιστών, ο εξοπλισμός των τάξεων με διαδραστικούς πίνακες και προτζέκτορες, το εργαστήριο χημείας, η δανειστική βιβλιοθήκη. Είναι μια διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται σ’ ένα σχολείο πλαισιωμένο από άξιους και δραστήριους ανθρώπους, που έχουν ένα κοινό όραμα και συνεργάζονται αποτελεσματικά για να το υλοποιήσουν.

Το σχολείο μας συμμετέχει με επιτυχία και διακρίνεται σε εθνικές και διεθνείς δράσεις, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius και το εθνικό πρόγραμμα για το Αειφόρο σχολείο, πρωτοπορεί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση διδάσκοντας δύο ξένες γλώσσες, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, ήδη από το νηπιαγωγείο με πολλά βραβεία και διακρίσεις στον τομέα αυτό.

Δίνει επίσης μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων των παιδιών μας με τα clubs, με διαγωνισμούς όπως αυτός της φιλαναγνωσίας, με συνεχείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, με εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας που διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών μας.

Στην προσπάθεια του σχολείου για εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στέκεται αρωγός και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου. Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2003. Το Διοικητικό Συμβούλιό του εκλέγεται κάθε δύο χρόνια και διενεργείται μια τακτική γενική συνέλευση στο τέλος κάθε χρόνου, τα τελευταία χρόνια στην εκδρομή πριν από την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Η θητεία του παρόντος Δ.Σ. λήγει τον Ιούνιο του 2013.

Βασική επιδίωξη του συλλόγου μας είναι να στηρίζει τη σχολική κοινότητα, προσφέροντας ιδέες, χορηγίες και δωρεές, τακτικές ή έκτακτες. Συμμετέχουμε στο χριστουγεννιάτικο bazaar, διοργανώνουμε τις αποκριάτικες γιορτές, συμμετέχουμε γενικά σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου, ενώ από φέτος θα διοργανώσουμε και κάποιες από τις τακτικές εκδρομές, στις οποίες συμμετέχουν και οι γονείς.

Με τις δράσεις μας προσπαθούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας στο σχολείο, στην αναβάθμιση των σπουδών, αλλά και στην αύξηση της υπεραξίας της φοίτησης των παιδιών μας σ’ αυτό το σχολείο.

Διοργανώνουμε, συνδιοργανώνουμε ή συμμετέχουμε σε ομιλίες για τους γονείς, τους δασκάλους και τα παιδιά, όπως για την ασφαλέστερη χρήση του διαδικτύου ή για τη σχολική βία - μια διαδραστική εμπειρία με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Τέλος, στην προσπάθεια μας να φέρουμε τα μέλη μας σε συχνότερη επαφή καθιερώσαμε τις συναντήσεις στο καφέ του σχολείου σχεδόν μια φορά το μήνα (Κυριακή πρωί), ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από τη νέα εβδομάδα ξεκινάει και η προσπάθειά μας για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, όπου και περιμένουμε να δούμε όσους από σας θα θέλατε να συμμετέχετε.

Η επικοινωνία με το σύλλογο γίνεται είτε με τη φυσική μας παρουσία, είτε μέσω ανακοινώσεων που μοιράζονται στα παιδιά, είτε από φέτος και μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου, όπου θα αναρτώνται ανακοινώσεις. Τα τηλέφωνα όλων των μελών του Δ.Σ. είναι διαθέσιμα μέσω του σχολείου.

Ολοκληρώνοντας, ως σύλλογος και ως Δ.Σ. επιζητούμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων από μας στα πράγματα και στα όργανα του συλλόγου, γιατί ο καθένας όντας ξεχωριστός, έχει να δώσει κάτι διαφορετικό, ανάλογα με τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντά του στην κοινή μας προσπάθεια.

Καλώς ήρθατε στην οικογένειά μας

9ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '22

8ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007