UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εκθέσεις μαθητών Δ' τάξης με θέμα: "Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο"

Το «ίντερνετ» είναι ένα μέσο επικοινωνίας και χρησιμεύει στο να μπορείς να μιλάς με όποιον θέλεις ακόμα κι αν βρίσκεται στην Αργεντινή. Παλιά, το χρησιμοποιούσαν σαν ένα στρατιωτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες κι αργότερα χρησιμοποιήθηκε στα Πανεπιστήμια. Τώρα το χρησιμοποιούν όλοι. Το «ίντερνετ» είναι σημαντικό γιατί μπορείς να βρεις τα πάντα: λεξικά, παιχνίδια, προγράμματα επικοινωνίας όπως το facebook, το yahoo και το skype.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο οι θετικές πλευρές του διαδικτύου, είναι και οι αρνητικές πλευρές. Υπάρχουν πολλοί ιοί που «κολλάνε» στον υπολογιστή. Πώς μαζεύει ιούς ο υπολογιστής; Την ώρα που παίζεις ένα παιχνίδι διαβάζεις στην οθόνη: «πάτα εδώ και θα κερδίσεις 500€». Πάτησες εκεί; Κόλλησες ιό.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει αν πατήσεις την ίδια ένδειξη, είναι το εξής: να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου. Μην ξεγελιέσαι! Όπως είπαμε στην τάξη, δε θα δώσεις ποτέ τα στοιχεία σου ή ακόμη χειρότερα, τη φωτογραφία σου. Μπορεί ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας να τα χρησιμοποιήσει για να σου κάνει κακό. Για παράδειγμα, να πάρει τα στοιχεία και τη φωτογραφία σου και να τα κολλήσει σε μια αφίσα που να λέει ότι καταζητείσαι από την αστυνομία.

Επομένως, πρέπει να έχουμε έναν μεγάλο μαζί μας όταν είμαστε στο «ίντερνετ» και να μην εμπιστευόμαστε τα πάντα χωρίς προηγουμένως να δούμε τι ή ποιος κρύβεται πίσω τους.

Γιώργος Χατζηλάμπρου

 

To «ίντερνετ» είναι ένα δίκτυο το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όλοι για να παίρνουμε πληροφορίες, να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στον κόσμο, να παίζουμε παιχνίδια και να επικοινωνούμε με τους γνωστούς μας που είναι μακριά.

Το διαδίκτυο δυστυχώς δεν περιλαμβάνει μόνο θετικά πράγματα, έχει και αρνητικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι το facebook στο οποίο, απ’ ότι ξέρω, μπαίνεις, δίνεις τα στοιχεία σου και μιλάς ακόμη και με ανθρώπους που δεν ξέρεις. Όμως, αν είσαι κάτω των δεκατριών, απαγορεύεται να κάνεις κάτι τέτοιο και οι γονείς σου μπορεί να έχουν προβλήματα εξαιτίας σου.

Ένας ακόμη κίνδυνος μπορεί να υπάρχει όταν είσαι σε ένα site και ξαφνικά δεις ένα πλαίσιο που σου γράφει ότι έχεις κερδίσει κάτι αρκεί να επιλέξεις με το ποντίκι σου το σημείο που γράφει:« πατήστε εδώ!». Αν πατήσεις, πρέπει να δώσεις αναγκαστικά τα στοιχεία σου τα οποία ίσως να τα χρησιμοποιήσει κάποιος που θα σου κάνει κακό.

Επομένως, όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο, πρέπει να είναι δίπλα μας οι γονείς μας ή κάποιος άλλος ενήλικας που μπορεί να μας προστατεύσει από όλους αυτούς τους κινδύνους.

Χρήστος Καραμάνης

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023