UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εκπαιδευτικός σχεδιασμός Α' τάξης

Σκοπός του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας είναι να μάθει στα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν σωστά. Ακόμη να τα κάνει ν’ αγαπήσουν το «καλό βιβλίο».

Στην Α΄ τάξη υιοθετούμε ένα συνδυαστικό μοντέλο για τη διδασκαλία της ανάγνωσης και της γραφής, το οποίο συνθέτει στοιχεία της αναλυτικοσυνθετικής μεθόδου με στοιχεία της αναδυόμενης γραφής αλλά και της ολικής προσέγγισης της γλώσσας.

Η ανάγνωση και η γραφή είναι πράξεις με νόημα και κατά συνέπεια η διδασκαλία τους, πρέπει να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση πραγματικών επικοινωνιακών αναγκών. Στη γραμματική ξεκινούμε με βασικές έννοιες όπως η Λέξη – Πρόταση –Αλφάβητο-Άρθρο-Ουσιαστικό-Καταλήξεις-Επίθετο-Βασικά σημεία στίξης-Ρήματα-Κλίση Ενεστώτα.

Στο Σκέφτομαι και Γράφω ασχολούμαστε με περιγραφικές εκθέσεις. Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε προτάσεις. Βάζουμε έννοιες σε λογική σειρά. Φτιάχνουμε παράγραφο.

Στα Μαθηματικά, στόχος μας είναι ο Αριθμός. Διδάσκεται αισθησιοκινητικά και βιωματικά . Από την αρχή της μάθησης των αριθμών φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τους αριθμούς με τη μορφή του αθροίσματος, με βάση το 5 και στη συνέχεια με βάση το 10. Ο πολλαπλασιασμός διδάσκεται συνδέοντάς τον με την πρόσθεση. Έχουμε μια πρώτη επαφή με την προπαίδεια. Η διαίρεση διδάσκεται μέσα από το μοίρασμα των υλικών. Τέλος στα Μαθηματικά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και αφιερώνεται μεγάλη έκταση στη λύση του προβλήματος. Μέσα στην τάξη αναδεικνύονται και ενθαρρύνονται διαφορετικές στρατηγικές.

Στη Γεωμετρία εισάγουμε τις έννοιες των γεωμετρικών σχημάτων και στερεών.

Στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών σημαντική βοήθεια αποτελούν τα σπιράλ που έχουν γίνει για τα δύο παραπάνω μαθήματα, καθώς επίσης και το εγχειρίδιο Γραμματικής. Στα σπιράλ αυτά γίνεται εμπέδωση των όσων έχουν διδαχτεί.

Το τρίτο μάθημα της Α΄ τάξης είναι η Μελέτη Περιβάλλοντος. Σκοπός της είναι η απόκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, που επιτρέπει στο μαθητή να παρατηρεί, να περιγράφει και να ερμηνεύει τη λειτουργία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ο άνθρωπος στο χώρο και στο χρόνο. Το μάθημα προσεγγίζεται βιωματικά.

Όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις οι οποίες θα συνδυάζονται με τα μαθήματα της Α΄ τάξης.Τέλος, οι μαθητές της Α΄ τάξης καλούνται να παρουσιάσουν μία από τις πιο συγκινητικές και ευαίσθητες γιορτές της χρονιάς, τη « Γιορτή της Μητέρας».

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023