UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Food rescue warriors teachers

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν στη Βιέννη, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Σεραφειμίδου και κ. Τσέρνου. Πρόκειται για το πρόγραμμα #foodrescue, στο οποίο συμμετείχαν 20 δάσκαλοι από 5 ευρωπαϊκές χώρες, για να εκπαιδευτούν στη Βιέννη, ώστε να εφαρμόσουν ένα πρότυπο πιλοτικό εκπαιδευτικό πακέτο.

Όσον αφορά τα GHG (Πρωτόκολλο για τα αέρια θερμοκηπίου), όλοι εστιάζουν στα πλαστικά και τα ταξίδια με αεροπλάνο, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 2 έως το 3% των εκπομπών. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τα απόβλητα τροφίμων αποτελούν το 10% αυτού του προβλήματος. Το μεγαλύτερο ποσοστό της σπατάλης φαγητού γίνεται στο σπίτι. Αναγνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα, οι εκπαιδευτικοί food rescue warriors ήρθαν σε επαφή, βιωματικά, με το εκπαιδευτικό πακέτο και με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας (Maker education, Youth participation), ώστε να μπορέσουν να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των μαθητών, την κριτική σκέψη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τις πράσινες δεξιότητες.

Επιπλέον, επισκέφτηκαν το #TafelOsterreich, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του #WienGrossMarkt, μιας πλατφόρμας τροφίμων, που έχει ως αποστολή  τη σύνδεση της ημερήσιας απώλειας τροφίμων 4 τόνων από προμηθευτές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, εστιατόρια κ.ά.) σε οργανισμούς κοινωνικής υποστήριξης (ΜΚΟ) που παραδίδουν σε ωφελούμενους ιδιώτες. Με αυτόν τον τρόπο, οι  ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί κατανόησαν την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και τη σημασία της ευαισθητοποίησης των μελλοντικών γενεών, όσον αφορά την τροφική αλυσίδα, ενώ, παράλληλα, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο 5 βημάτων με θέμα: "εμπιστεύεσαι τις αισθήσεις σου για τις ημερομηνίες λήξης".

Επόμενο βήμα; Η πιλοτική εφαρμογή των ενοτήτων του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος στο σχολείο μας, καθώς και σε σχολεία της Γαλλίας, Αυστρίας, Κύπρου και Ολλανδίας, με στόχο την καλλιέργεια της ενεργής πολιτειότητας για την κλιματική αλλαγή. 

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023