UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

«Vacances d’ été ΙΙ 2020» (από 24 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου)

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτές συναντήθηκαν και πέρασαν δύο όμορφες και δημιουργικές εβδομάδες, πλημμυρισμένες από εξερεύνηση, μάθηση, αθλητισμό, διασκέδαση και πολλά, παιδικά χαμόγελα. 

Φέτος, το πρόγραμμα «Vacances d’ été ΙΙ» ταξίδεψε τους συμμετέχοντες «Από τη Γη στη Σελήνη-De la Terre à la Lune». Με βάση το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Γάλλου θεμελιωτή του είδους Ιούλιου Βερν, προσεγγίστηκε με φαντασία και χιούμορ η ιστορία των προσπαθειών του ανθρώπου να ανακαλύψει το σύμπαν. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν για το πλανητικό μας σύστημα και ταξιδεύουν με τη βοήθεια της αστρονομίας στους γαλαξίες του σύμπαντος. 

Επιπλέον, οι μαθητές του καλοκαιρινού προγράμματος «Vacances d’ été ΙΙ», διασκέδασαν μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα. Παραθέτουμε μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.


Όμιλος Θεατρικού παιχνιδιού:

Η Βασίλισσα της νύχτας! 

Στη λέσχη των πυρομαχικών γίνεται μια συνέλευση. Ο Μπάρμπιγκειν εξηγεί το πλανητικό σύστημα και τις θέσεις των πλανητών μέσα σε αυτό. Μέσα από τη μουσικό κινητική αγωγή και το παιχνίδι τα παιδιά μας μεταμορφώθηκαν σε πλανήτες και κινήθηκαν μέσα στο διάστημα! (φωτ.1,2 & video 3)


Όμιλος Ποδηλασίας:

Οι μαθητές του Δημοτικού ποδηλάτησαν σε μέρη μαγικά, έκαναν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε τεράστιους πλανήτες και χιλιάδες μικρά αστεράκια με τελικό προορισμό την όμορφη Σελήνη!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ξεκίνησαν να κάνουν πετάλι και επειδή ήτανε ασταμάτητοι έφτασαν μέχρι τη Σελήνη! Γνώρισαν νέους προορισμούς, ταξίδεψαν σε στρογγυλούς πλανήτες και ακτινωτά αστέρια! Έπαιξαν, κουράστηκαν, διασκέδασαν και γέλασαν με την καρδιά τους! (φωτ. 4-9)


Όμιλος Lego more to math

Υπεργαλαξιακά οχήματα, διαστημικές πόλεις, πλανήτες, διαστημικά σπίτια και πύραυλοι κατασκευάστηκαν στα Lego more to maths, στο πλαίσιο της θεματικής των «Vacances d'été ΙΙ». Οι έννοιες των μετρήσεων και η εκτέλεση απλών μαθηματικών πράξεων καλλιεργούνται ταυτόχρονα με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την κατασκευή και το παιχνίδι. (φωτ.10-18).


Όμιλος English planet & galaxy

Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν τους πλανήτες στα αγγλικά και φτιάχνουν το δικό τους μικρό βιβλιαράκι για το ηλιακό μας σύστημα. Τώρα είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο διάστημα με την «Κολομπιάδα» και να γνωρίσουν τους πλανήτες από κοντά. (φωτ. 19,20,21)

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023