UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Μια μέρα στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη σε έναν χώρο άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία της πόλης μας. Πρόκειται για το Μουσείο Ύδρευσης, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Κεντρικού Αντλιοστασίου του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους, τόσο στον υπαίθριο όσο και στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν σχετικά με την οργάνωση ενός δικτύου ύδρευσης και αντιλήφθηκαν  τον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων άντλησης νερού, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Προς μεγάλη τους έκπληξη, έθεσαν σε λειτουργία ένα από αυτά και, στη συνέχεια, μπήκαν στο εσωτερικό ενός παλιού ατμολέβητα! 
Παίζοντας παιχνίδια,  ζωγραφίζοντας και κουβεντιάζοντας,  τα παιδιά συνειδητοποίησαν τη σημασία του δικτύου ύδρευσης στην καθημερινότητά τους, αλλά και την ανάγκη εξοικονόμησης του νερού για την προστασία της ζωής στον πλανήτη μας. Αναχώρησαν από το μουσείο με άριστες εντυπώσεις, γεγονός που αποτυπώθηκε θαυμάσια στα όσα έγραψαν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η επίσκεψή μας στο παλιό αντλιοστάσιο της πόλης μας! Δεν είχα ξαναπάει σε παρόμοιο χώρο ποτέ. Περισσότερο απ’ όλα, εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του ατμολέβητα και θα κρατήσω στο μυαλό μου τη στιγμή που θέσαμε σε λειτουργία την πετρελαιομηχανή. Τελικά, είναι ωραίο να μαθαίνεις από το παρελθόν»
Κ.Μ.
«Όταν γυρίσαμε, χιλιάδες σκέψεις στριφογύριζαν στο μυαλό μου. Το μουσείο αυτό ήταν πολύ όμορφο και χρήσιμο. Με έκανε να μάθω πολλά πράγματα. Λάτρεψα αυτήν την επίσκεψη!»
Μ.Τ.
«Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή, κατά την οποία μάθαμε πάρα πολλά, παίξαμε, συνεργαστήκαμε και περάσαμε πάρα πολύ ωραία! Ευχαριστώ τη δασκάλα μου που μας πήγε στο Μουσείο Ύδρευσης!»
Θ.Π.
«Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη! Εύχομαι οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ύδρευσης να συνεχίσουν να εργάζονται με αυτόν τον τρόπο και να διασκεδάσουν και τα επόμενα παιδιά που θα το επισκεφθούν».
Α.Ι.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023