UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Vacances d’ été - «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Φέτος, οι συμμετέχοντες του ″Vacances d’ été” ήρθαν σε επαφή με την «Οδύσσεια» και τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Μικροί και μεγάλοι κατασκηνωτές πέρασαν τρεις υπέροχες εβδομάδες, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς!

Έμαθαν για  το σπουδαίο ταξίδι του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη και εξοικειώθηκαν με τη χρήση του χάρτη. Μελέτησαν τον τρόπο ζωής, την ενδυμασία, τη διατροφή, τις αξίες και τα ιδανικά εκείνης της εποχής. Ανακάλυψαν πώς ταξίδευαν παλιά οι άνθρωποι, έμαθαν για τους  Θεούς του Ολύμπου και τα μυθικά τέρατα. Διέκριναν τα καιρικά φαινόμενα –(τους ανέμους, τους κεραυνούς και τις ρουφήχτρες) και προσδιόρισαν την επίδρασή τους στον άνθρωπο.  Εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και κατασκεύασαν στο καλλιτεχνικό μας εργαστήρι τη δική τους σχεδία, τα δικά τους σπαθιά, τα μυθικά τέρατα και τα θεϊκά σύμβολα της Αθηνάς, του Ποσειδώνα και του Δία. 

Μέσα από το υπέροχο ταξίδι της «Οδύσσειας», τα παιδιά  ήρθαν ακόμα σε επαφή με τη Ρομποτική, τις Φυσικές Επιστήμες, τη Μουσική, τα εικαστικά και τις Αθλητικές δραστηριότητες, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές! 

Οι κατασκηνωτές  του Δημοτικού σχολείου πραγματοποίησαν, επιπλέον, πολλές εξορμήσεις. Επισκέφθηκαν  το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και το «Magic Parκ». Διασκέδασαν με την ψυχή τους στις νεροτσουλήθρες της «Waterland» και στη θάλασσα της Επανωμής, ενώ κάθε εβδομάδα βελτίωναν τις κολυμβητικές τους επιδόσεις στο κολυμβητήριο Πανοράματος. Στο «κτήμα Δημητριάδη» εξασκήθηκαν σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα  και έπαιξαν πολλά παιχνίδια! 

Και το πρόγραμμα συνεχίζεται με το ″Vacances d’ été II” από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου με τη θεματική: «Συνταγές της ευτυχίας και του ευ ζην για παιδιά»

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από   τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, έως την Παρασκευή,  6 Σεπτεμβρίου, περιμένουμε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού για ένα νέο ταξίδι. Όλοι μαζί θα ανακαλύψουμε τις «Συνταγές της ευτυχίας και του ευ ζην για παιδιά». Θα γνωρίσουμε τα οφέλη της κίνησης  στη ζωή μας, την αξία του πρωινού γεύματος  και θα δημιουργήσουμε τις πιο γευστικές «συνταγές παιχνιδιού». 

Τα Εργαστήρια Ρομποτικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικών, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα αθλήματα και οι δραστηριότητες στα αγγλικά και γαλλικά θα αποτελέσουν ένα δημιουργικό περιβάλλον δράσης, φαντασίας και βιωματικής γνώσης για όλους τους συμμετέχοντες.

Είναι το επόμενο ραντεβού μας για νέες περιπέτειες και μοναδικές εμπειρίες!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

10ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

- Δελτίο Τύπου Τελικού

Διαγωνισμός Αγγλικών '23

9ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα

- Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Έργων

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023

«Καγκουρό» 2023