UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τι είναι ο εθελοντισμός και γιατί είναι σημαντικός στις μέρες μας;

Η έννοια του εθελοντισμού βασίζεται στην ιδέα της αλληλοβοήθειας, που ο καθένας  μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες τους τις δυνάμεις στην υπηρεσία του πάσχοντα συνανθρώπου του, χωρίς να ζητάει αμοιβή.

Στην ελληνική κοινωνία, στην κοινωνία της μεγάλης κρίσης, όπου οι ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων τούς οδηγούν σε απρόβλεπτες καταστάσεις, το κίνημα του εθελοντισμού αποτελεί μια δύναμη ελπίδας για την επίλυση προβλημάτων. 
Συνέντευξη από την εθελοντική ομάδα του σχολείου

«Το να γίνει κάποιος εθελοντής στην εθελοντική ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον», δήλωσε ένας μαθητής. Αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα, γιατί πίστευε πως το να προσφέρεις από τον προσωπικό σου χρόνο για να βοηθάς είναι κάτι πολύ ωραίο, που σε γεμίζει συναισθήματα αλλά και πολύτιμες εμπειρίες. Η ανταμοιβή του είναι οι πολλοί νέοι φίλοι και η χαρά που αισθάνεται, όταν το κάνει. Αυτό τον καιρό επισκέπτεται τα άρρωστα παιδιά στην Αντηρίδα, όπου συζητούν, παίζουν επιτραπέζια και περνούν ευχάριστα τον κοινό χρόνο τους. Νιώθει χαρούμενος που ξυπνάει κάθε Κυριακή, για να πάει να επισκεφθεί τους νέους του φίλους. Στην αρχή της αποστολής του στην Αντηρίδα ένιωθε άβολα, αλλά σύντομα ξεπέρασε το άγχος και το απόλαυσε. Του αρέσει να αφιερώνει χρόνο στα παιδιά και να κάνει δραστηριότητες μαζί τους. Κλείνοντας, μας είπε πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να είμαστε εθελοντές και ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε, ανεξαρτήτου ηλικίας, ώστε να βοηθήσουμε να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο. Άλλωστε αυτό είναι και το όνειρο του!»

Την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, ο δημοσιογραφικός όμιλος του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», συνάντησε μια μαθήτρια του Γυμνασίου και μέλος της ομάδας εθελοντισμού του σχολείου μας. Υπήρξε μέλος από το Δημοτικό, όπου και συνειδητοποίησε πόσο της άρεσε ο ρόλος του εθελοντή.  Μια από τις αγαπημένες της δράσεις ήταν όταν πήγαν σε ένα πάρκο και το καθάρισαν, καθώς και η επίσκεψη σε ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Η ανταμοιβή ήταν πάντα η χαρά. 

«Χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια από τη ζωή σου για να βοηθήσεις να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος!»

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023