UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα «Ας κινηθούμε – Be Active»

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την «Ακροβατική Γυμναστική», ακούγοντας προσεκτικά την κ. ΛΙΒΑ ΜΑΡΙΑ (προπονήτρια Ακροβατικής Γυμναστικής και Πρόεδρο Κριτών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας). Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης υποδέχθηκαν με  χαρά και ενθουσιασμό την κ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΟΛΓΑ και την κ. ΚΟΥΤΣΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Ολυμπιονίκες στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και προπονήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης στον «Ηρακλή»), οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις με την ομιλία τους για τη  «Συγχρονισμένη Κολύμβηση». Στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματά τους και πήραν αυτόγραφα από τις δύο Ολυμπιονίκες. 

Ο εορτασμός της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι μαθητές της Α΄ τάξης χωρίστηκαν σε έξι ομάδες, αθλήθηκαν και διασκέδασαν παίζοντας «σκυταλοδρομίες», οι μαθητές της Β΄ τάξης ήρθαν σε επαφή με ένα υπέροχο ολυμπιακό άθλημα, το «Τζούντο», ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης επιδόθηκαν σε ένα συναρπαστικό αγώνα «χόκεϊ επί χόρτου». 

Για τους μαθητές της  Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης διοργανώθηκε «Εσωτερικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών Στίβου», στο Στάδιο Αμπελοκήπων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συναγωνίστηκαν στα αθλήματα της ταχύτητας, της  αντοχής, της ρίψης και του άλματος εις μήκος, μέσα στον επιβλητικό χώρο του αθλητικού σταδίου. Συμμετέχοντας στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνώρισαν  κανόνες, διαδικασίες και απλές πρακτικές, που τονίζουν το αθλητικό πνεύμα της άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι». Στο «Εσωτερικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών Στίβου» πραγματοποιήθηκαν προκριματικοί και τελικοί αγώνες. Οι νικητές και οι νικήτριες των αγωνισμάτων  βραβεύτηκαν με κότινο (στεφάνι αγριελιάς), για να τονιστεί η αξία της συμμετοχής και όχι του επάθλου. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξία της καθημερινής άθλησης, της προσπάθειας και της συμμετοχής, αφού κάνοντας γυμναστική είμαστε όλοι νικητές! Γιατί ο Αθλητισμός χαρίζει υγεία, χαρά, ζωή και καλή παρέα!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023