UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και πλήθος δραστηριοτήτων γιορτάσαμε, στις 2 Οκτωβρίου, την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα «Αθλούμαι χαράΖΩ το μέλλον». Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ τάξης έπαιξαν «Ομαδικά παιχνίδια με μπαλόνια» ενώ οι μαθητές της Β΄ τάξης «Kid’s Athletic».  Η Γ΄ τάξη επιδόθηκε σε  αγώνες δεξιοτεχνίας ποδήλατου με σύνθημα «Δεν καίμε βενζίνη, μόνο …θερμίδες», ενώ για τους μαθητές των   Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων διοργανώθηκε Εσωτερικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών.
Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει η νίκη. Εξάλλου, όταν γυμναζόμαστε, είμαστε όλοι νικητές! Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες, οι μαθητές της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν από την κ. Ψωμοπούλου Βέρα – Πέπελα (Διαιτολόγο – Διατροφολόγο με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές)  για τη σημασία της διατροφής στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών και οι μαθητές της Δ΄ τάξης για την «Παιδική διατροφή» από την κ. Χαριστού Ιουλία (Διαιτολόγο- Διατροφολόγο με εξειδίκευση  στην παιδική διατροφή και μαγειρική). Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλη προσοχή και τις δύο ομιλίες και έθεσαν τα ερωτήματά τους. Στο 3ο διάλειμμα, μικροί και μεγάλοι χορέψαμε «Jumba» στην αυλή της πρωινής προσευχής και ήπιαμε φυσικό χυμό πορτοκάλι!
Οι εκδηλώσεις, όμως, συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες.   Έτσι, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ομιλία του κ. Γαρέφη Χρήστου (Παγκόσμιου Πρωταθλητή Τριάθλου – Προπονητή κολύμβησης) με θέμα «Αθλητική Παιδεία» ενώ, στη συνέχεια, οι μαθητές της Στ΄ τάξης αλλά και της Ε΄ τάξης είχαν την τιμή να  γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν με τον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Τσαπατάκη Αντώνιο.

Στο Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ», αθλούμαι σημαίνει χαράΖΩ το μέλλον!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023