UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός (Γ΄ φάση) του Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα», τον οποίο διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και περιελάμβανε τρεις (3) φάσεις.  Οι δύο πρώτες φάσεις ολοκληρώθηκαν εντός της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ ο μεγάλος τελικός διεξήχθη την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017.  Τον Διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, από τριάντα πέντε (35) δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στην τρίτη (Γ΄) φάση διαγωνίστηκαν 129 μαθητές και μαθήτριες (56 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και 73 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης).
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Ακριτίδης.  Ο κ. Ακριτίδης  χαιρέτισε τον διαγωνισμό και, απευθυνόμενος στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους, ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι πρωτότυπος και ποιοτικός.  Συμπλήρωσε πως «δυστυχώς, υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, “κοκκινισμένα” τετράδια ορθογραφίας σε πολλά σχολεία της χώρας μας».  Συμμετέχοντας, λοιπόν, στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι μαθητές γνωρίζουν το «άλλο πρόσωπο» της ορθογραφίας.  Χαίρονται, καρδιοχτυπούν και «παίζουν» με αυτήν.  Στο τέλος του μεγάλου τελικού, οι μαθητές/τριες παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την πρόκρισή τους στην τρίτη (Γ΄) φάση, ενώ οι τέσσερις νικητές (1ος & 2ος νικητής της Ε΄ και 1ος & 2ος νικητής της ΣΤ΄ τάξης) παρέλαβαν τα βραβεία τους, από ένα tablet και από ένα Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής αντίστοιχα  (δώρο στους νικητές από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, το γνωστό Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη).
Οι νικητές του μεγάλου τελικού είναι:

1η θέση ΣΤ΄ τάξης: Σ. Αννούλα | Δημοτικό Σχολείο “ΔΕΛΑΣΑΛ”
2η θέση ΣΤ΄τάξης: Μ. Ιωάννα | 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
1η θέση Ε΄ τάξης: Β. Χρήστος | Δημοτικό Σχολείο Ν. Σουλίου Σερρών
2η θέση Ε΄ τάξης: Ν. Ελευθέριος | 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης

Συγχαρητήρια, κατ’ αρχάς, στους μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, στους γονείς και συνοδούς τους για τη συνοδοιπορία τους σε αυτό το ταξίδι στην ελληνική γλώσσα και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή έκβαση και επιτυχία του Διαγωνισμού.

Με εκτίμηση
Από τη Διεύθυνση του Δημοτικού
«ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023