UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ομάδας σκάκι του Σ.Α.Κ. «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Πολυάριθμες οι δραστηριότητες του Συλλόγου ΣΚΑΚΙ του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»:

1. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το «Διασυλλογικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων» (κάτω των 12 ετών).

Παίξανε συνολικά 19 ομάδες με τετραμελής συνθέσεις από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Η ομάδα μας τερμάτισε στην 5-8η θέση, ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες. Πρόκειται για μια πολύ καλή και ελπιδοφόρα κατάταξη. Η ομάδα σκάκι του Σ.Α.Κ. «ΔΕΛΑΣΑΛ» απαρτιζόταν από τους μαθητές:

  • Δανιηλίδη Γεώργιο (αρχηγός),
  • Λημναίο Μιχαήλ,
  • Μπατζόλη Μαρία,
  • Τζάρτζη Πετρούλα και
  • Παπαθανασίου Στεφανία. 

2. Το Σάββατο, 1 και την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ» της Θεσσαλονίκης το «4ο Βαλκανικό τουρνουά γρήγορου (rapid) σκακιού» όπου αγωνίστηκαν συνολικά 200 σκακιστές και σκακίστριες.

Στο Α γκρουπ, έπαιξαν συνολικά 178 σκακιστές (ανεξαρτήτου ηλικίας). Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδος ανδρών, Μαλικέντσος Σωτήρης, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και διεθνής μαιτρ, Παυλίδης Αντώνης (ο οποίος και κέρδισε το τουρνουά), η πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών, Παυλίδου Κατερίνα (πρώτη γυναίκα), 3 ξένοι Γκραντ Μαιτρ, 5 Διεθνείς Μαιτρ καθώς και πολλοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος σε νεανικά πρωταθλήματα.

Από τις Βαλκανικές χώρες συμμετείχαν 30 σκακιστές και σκακίστριες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (συνολικά 1500 ευρώ). Η κλήρωση ήταν μία για όλους και δεν υπήρξε ηλικιακός διαχωρισμός. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να παίξει κάποιος μικρός με μεγάλο κι έμπειρο σκακιστή. Όλοι οι σκακιστές έπαιξαν συνολικά κατά τη διάρκεια του τουρνουά, 10 παρτίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι βραβεύσεις, βέβαια, στο τέλος ήταν και ηλικιακές. Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ξεχώρισε η σκακίστρια του Σ.Α.Κ «ΔΕΛΑΣΑΛ» Μπατζόλη Μαρία της Ε΄ τάξης που ήρθε πρώτη, ενώ τρίτη, στην ίδια κατηγορία, αναδείχθηκε η Τζάρτζη Πετρούλα, σκακίστρια του συλλόγου μας και μαθήτρια της Ε΄ τάξης.

Αξίζει να τονισθεί ότι η προπονήτρια του σχολείου μας, Δρακάκη Άννα-Μαρία κατέκτησε την 3η θέση στη Γενική Κατάταξη της κατηγορίας της.

Στο πλαίσιο του τουρνουά, και για να δοθεί η δυνατότητα να παίξουν και σκακιστές ανεξαρτήτου ηλικίας με μικρότερες εμπειρίες, δημιουργήθηκε ένα δεύτερο γκρουπ, που συμμετείχαν συνολικά 25 σκακιστές, τέσσερις από τους οποίους ήταν της ομάδας του σχολείου μας:

  • Φωτιάδης Αλέξανδρος της Β΄ τάξης (6 βαθμούς)
  • Νίκου Προμηθέας της Β΄ τάξης (5 βαθμούς)
  • Κοτζαμάνη Φανή της Δ΄τάξης (4,5 βαθμούς) και
  • Μανώλας Θεόφιλος της Δ΄τάξης (2 βαθμούς)

Μεγάλη επιτυχία κατάφερε ο Αλέξανδρος Φωτιάδης, που τερμάτισε 1ος στην ηλικία του (έως 8 ετών) και 6ος στη γενική κατάταξη (ανεξαρτήτου ηλικίας). Κύπελλο επίσης, κατάφερε να κερδίσει, στα κορίτσια γενικής κατάταξης του δεύτερου γκρουπ, η Κοτζαμάνη Φανή.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν από μέρους της ΕΣΟ ο αντιπρόεδρος κ Θεοδωρίδης Βασίλης και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σκακιού κ. Τσορμπατζόγλου Θεόδωρος.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας για την προσπάθεια, τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους, καθώς και στον υπεύθυνο προπονητή κ. Βασίλη Τσαρουχά, ο οποίος υπήρξε και ο επίσημος διοργανωτής του Βαλκανικού τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έπειτα από την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, του έγινε πρόταση να αναλάβει την επίσημη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος rapid & blitz για το έτος 2015.

Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές του ιστορικού Συλλόγου Σ.Α.Κ. «ΔΕΛΑΣΑΛ» καλή συνέχεια, διαρκή πρόοδο και καλή επιτυχία σε όλες τους τις προσπάθειες!

Βάνα Βενιάδου

Υπεύθυνη Ζώνης Δραστηριοτήτων Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023