UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» & «Σκρουτζ»: Εντυπώσεις

Μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Οι μικροί ηθοποιοί της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» χόρεψαν, τραγούδησαν και ερμήνευσαν με ιδιαίτερη ευαισθησία δύο κλασικά χριστουγεννιάτικα έργα: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ. Κ. Άντερσεν και τον «Σκρουτζ» του Κ. Ντίκενς.

Η διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και χορογραφία των έργων ήταν της κ. Ε. Κοκόζογλου, θεατρολόγου του Δημοτικού, που, με την εξαιρετική δουλειά της στη θεατρική αγωγή, εμφύσησε στους μαθητές τις αξίες της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου πήραν την πρωτοβουλία να αφιερώσουν την παράσταση στα παιδιά που φιλοξενούνται στους ξενώνες της οργάνωσης «Άρσις» στο Ωραιόκαστρο. Πρόκειται για ξενώνες ανηλίκων κακοποιημένων παιδιών και εφήβων, ημεδαπών ή αλλοδαπών από εμπόλεμες περιοχές, που ζητούν άσυλο. Δύο σπίτια αγκαλιές αγάπης, ανθρωπιάς και εκπαίδευσης για μικρά παιδιά και εφήβους που επιζητούν προστασία, φροντίδα και μια ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Την ιδέα των μικρών ηθοποιών υποστήριξε με θέρμη η Γενική Διεύθυνση του Κολεγίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που βοήθησαν στην παραγωγή και την οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και οι κυρίες Μαρία και Ελένη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτριες της εταιρείας «KOKORA», με την ευγενική χορηγία όλων των κοστουμιών της παράστασης.

Οι μικροί μας ηθοποιοί ανέλαβαν και τη διαφήμιση και προώθηση της παράστασης τόσο στο ραδιόφωνο του FM 100,6 όσο και στις τάξεις όλων των βαθμίδων του σχολείου μας.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου. Η ανταπόκριση στο αυθόρμητο κάλεσμα των παιδιών για ανθρωπιά και αλληλεγγύη ήταν πολύ μεγάλη και η προσέλευση της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ» συγκινητική. Το θέατρο γέμισε με οικογένειες και φίλους απ’ όλες τις βαθμίδες του Κολεγίου, που θέλησαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των μαθητών και να προσφέρουν για τον κοινό σκοπό στην οργάνωση «Άρσις».

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια της παράστασης έφτασαν τα 956€ και παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων στον κ. Γ. Μητσιάνη, εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», πιστό στις αρχές του, συνεχίζει, εδώ και 125 χρόνια, να πρωτοστατεί και να υποστηρίζει δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης εκπαιδεύοντας τους μαθητές του στις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της προσφοράς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλή χρονιά, με ειρήνη και αγάπη στις καρδιές και τις ζωές μας. Και να μην λησμονούμε ότι το αντίδοτο στην κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Τελετή βράβευσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023