UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη της Στ τάξης στη Λίμνη Κερκίνη

Κάθε χρόνο η Στ’ τάξη του σχολείου μας πηγαίνει μία ημερήσια εκδρομή. Έτσι, στις 17 Μαΐου, επισκέφθηκα με την τάξη μου την λίμνη Κερκίνη όπου κάναμε πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Αφού φτάσαμε και κάναμε μία σύντομη στάση για φαγητό φορέσαμε σωσίβια και επιβιβαστήκαμε σε 3 μικρές βάρκες. Διασχίσαμε τη λίμνη και στο τέλος φτάσαμε σε ένα μαγευτικό μέρος με χιλιάδες πουλιά. Μεγάλη εντύπωση μού έκανε πως τα δέντρα στα οποία ζούσαν τα πουλιά ήταν βυθισμένα μέχρι τη μέση στη λίμνη! Αφού κάναμε μία βόλτα και ακούσαμε τα πουλιά επιστρέψαμε στην ακτή. Έπειτα, πήγαμε με το λεωφορείο στο βουνό. Το ΣΤ’1 έκανε τοξοβολία. Ο καθένας μας έριξε δύο βολές και μετά ανεβήκαμε ένας ένας πάνω σε ένα δέντρο και κάναμε flying fox. Τέλος, πριν φύγουμε, νοικιάσαμε ποδήλατα και κάναμε το γύρο της λίμνης. Αποχωρήσαμε από τη λίμνη και φτάσαμε στο σχολείο στις έξι η ώρα το απόγευμα.

Από τις δραστηριότητες που κάναμε μου άρεσε πιο πολύ η βαρκάδα. Η εκδρομή αυτή θα μου μείνει αξέχαστη και θα ήθελα οπωσδήποτε να την επαναλάβω.

Σωκράτης Τσαούσης (ΣΤ1)

Όλα αυτά τα χρόνια πηγαίναμε πολλές εκδρομές ,μα αυτή στην Κερκίνη ήταν από τις πιο ξεχωριστές! Αρχικά κάναμε βαρκάδα στη λίμνη και είδαμε τα πολλά και ξεχωριστά είδη πουλιών. Αφού κάναμε κόντρες για το ποιών η βάρκα πάει πιο γρήγορα πήγαμε για φλάιν-φόξ στο δάσος, για το οποίο είχαμε τον περισσότερο ενθουσιασμό. Αμέσως μετά κατεβήκαμε μια μικρή πλαγιά για τοξοβολία. Στην αρχή μας φαινόταν πολύ εύκολο αλλά τελικά καταλάβαμε πόσο δύσκολο ήταν, γιατί ελάχιστοι κατάφεραν να πετύχουν το στόχο! Το καλύτερο όμως ήταν στο τέλος επειδή κάναμε ποδηλασία γύρω από τη λίμνη. Όταν πια είχαμε τελειώσει όλες τις δραστηριότητες, είχε πάει ήδη πέντε η ώρα…Μπήκαμε στα σχολικά και επιστρέψαμε στο σχολείο.

Δήμητρα Παπαντωνίου, Αναστασία Σλαυκίδου (ΣΤ2)

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023