UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Logo Βραβείο Αειφόρου ΣχολείουΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού είναι μια από τις σημαντικές Ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, με μεγάλη προσφορά στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς (www.ellet.gr). Οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Σ.Π.Ε.) από το 1997 που ιδρύθηκε είναι αξιοσημείωτες και έχουν προσφέρει ευαισθητοποίηση, γνώσεις και εμπειρίες στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που ασχολούνται με τα σχολικά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε το Σ.Π.Ε. είναι το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ σχολείων (είτε Πρωτοβάθμιας είτε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) για το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς:

Α. Τον παιδαγωγικό

Β. Τον κοινωνικό και οργανωτικό

Γ. Τον περιβαλλοντικό

   Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου έχει ως στόχο να επιβραβεύσει τα σχολεία που πραγματοποιούν προγράμματα «πρασινίσματος» της λειτουργίας τους, να δώσει κίνητρα σε όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργίας τους, να εξοικονομήσει πόρους (χρήματα, ενέργεια, νερό, κτλ) και να ανοίξει το σχολείο στην τοπική κοινωνία.

Το Αειφόρο Σχολείο είναι το μέλλον του σχολείου. Είναι ένα αύταρκες, αυτοκατευθυνόμενο, βαθιά φιλοπεριβαλλοντικό σχολείο το οποίο λειτουργεί δημοκρατικά, ενισχύοντας διαρκώς τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησε το Δημοτικό μας Σχολείο τη σχολική χρονιά που μας πέρασε και συμμετείχε στο Διαγωνισμό μαζί με άλλα 140 σχεδόν σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και η συνολική μας προσπάθεια να παραδώσουμε στα παιδιά μας τον πλανήτη που τους αξίζει.

Το Σχολείο μας κατέλαβε την 4η θέση πανελλαδικά και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό, διοικητικό και μαθητικό δυναμικό που δούλεψε σκληρά για την πραγματοποίηση του στόχου μας, να γίνει το «ΔΕΛΑΣΑΛ» ένα Αειφόρο Σχολείο. Όλοι μας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί στα παιδιά μας αξίζει μόνο το καλύτερο.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023