UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΛΕΓΙΟ «ΔΕΛΑΣΑΛ» 2010-2011

Logo Βραβείο Αειφόρου ΣχολείουΌλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, μαθητικό δυναμικό, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Διεύθυνση του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» θέτουμε ως κοινό στόχο την άμεση κινητοποίηση του Σχολείου μας για την υιοθέτηση μιας συνολικά αειφορικής λειτουργίας. Όλες οι τάξεις με την καθοδήγηση, την ευαισθησία και την ευρηματικότητα των δασκάλων τους αναπτύσσουν και παρουσιάζουν κάθε χρόνο θέματα όπως ανακύκλωση, αποψίλωση, αναδάσωση και διάσωση των υγροβιότοπων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της αειφόρου διαχείρισης. Όλοι έχουμε φέτος ένα κοινό σύνθημα: «Η Προσφορά είναι Ζωή!»

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» εφοδιάζει τους μαθητές του με ένα «Εκπαιδευτικό Σχέδιο» που το χαρακτηρίζει η συνοχή και που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και νέων. Στηρίζεται στην εμπειρία, στο διάλογο, στη συνεργασία και την πίστη σε κοινές αξίες, οι οποίες προσδίδουν στο «Λασαλιανό Εκπαιδευτικό Σχέδιο» μια ανθρωπιστική και πνευματική δύναμη. Το λασαλιανό σχολείο, σεβόμενο απόλυτα την ελευθερία συνείδησης του ατόμου και την προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζει από τη μια την αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, την αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση, την αρμονική σχέση του σχολείου με την τοπική κοινωνία αλλά και συμβάλλει τα μέγιστα στην ουσιαστική παιδεία, στο σεβασμό προς τη φύση και στην αγάπη και ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης και της σύγχυσης αρχών και αξιών, το λασαλιανό σχολείο, επίκαιρο όσο ποτέ, προσφέρει μόρφωση και αγωγή, καλλιεργεί την πίστη σε ιδανικά και βοηθάει τους μαθητές του να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Η αναγκαιότητα και η πολυπλοκότητα της διαπαιδαγώγησης των νέων είναι συγχρόνως πρόκληση και περιπέτεια!!

Κάθε μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων χωριστά και ως σύνολο, ενεργεί τη φετινή σχολική χρονιά, όπως κάθε χρονιά άλλωστε από την ίδρυση του Δημοτικού, μέσα στο πλαίσιο ενός σχεδιασμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών οι οποίες θα έχουν ως στόχο την σταδιακή αλλαγή του σχολείου προς ένα αειφόρο σχολείο. Οι διδάσκοντες θα συνεργαστούν με τη διεύθυνση, με τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και συνεχώς θα συμμετέχουν σε επιμορφωτικές συναντήσεις εντός και εκτός σχολικής μονάδας για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023