UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαταστάσεις

Το Δημοτικό σχολείο του Ελληνογαλλικού Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" είναι χτισμένο σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Διανύοντας το 122ο έτος επιτυχημένης λειτουργίας, του παραμένει ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της πόλης. 

Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, μια μεγάλη αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης, αίθουσα μουσικής, αίθουσα καλλιτεχνικών, υπερσύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής και διάφορες αίθουσες για τις ανάγκες της Ζώνης Δραστηριοτήτων.

00099
00086 1BEJ1527

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" στοχεύοντας, εκτός από τη μόρφωση και την αγωγή, στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και την εμφύσηση των Ολυμπιακών ιδεωδών έχει σε εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι έχει δημιουργήσει δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής, δύο ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, δύο γήπεδα μίνι βόλεϊ και ένα γήπεδο μίνι μπάσκετ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων με όλες τις βοηθητικές αίθουσες (αίθουσα βαρών, αποδυτήρια, αίθουσα προπονητών κ.α.) έτσι ώστε οι μαθητές μας να έχουν μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού.

Στο σχολείο μας λειτουργεί μια πλούσια Βιβλιοθήκη 6.500 τίτλων, με σύγχρονη μηχανοργάνωση. Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών μας που μπορούν είτε να τον χρησιμοποιούν ως αναγνωστήριο, είτε να δανείζονται τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη μας αξιοποιείται συχνά ως χώρος που φιλοξενεί εκθέσεις βιβλίων.

Μετά την έναρξη λειτουργίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (400 ατόμων), το «ΔΕΛΑΣΑΛ» κάνει αισθητή την παρουσία του στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Με την πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Κολέγιο, ολοκληρώθηκαν οι βοηθητικοί χώροι και ο εξοπλισμός της αίθουσας.

Στις 31 Οκτωβρίου 2004 εγκαινιάστηκε από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ορφανό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ελληνογαλλικού Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στα πλαίσια ενός μεγάλου και ιστορικού σχολικού συγκροτήματος όπως είναι το "ΔΕΛΑΣΑΛ".

biblio mouseio

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023