UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ LEGO

Οι μαθητές της Β΄ τάξης δημιούργησαν ευφάνταστες ιστορίες και τις παρουσίασαν με τη βοήθεια των lego, δουλεύοντας ομαδικά. Στο τέλος, κάθε ομάδα παρουσίασε προφορικά την εργασία της στην τάξη και, στη συνέχεια, την κατέγραψε στο τετράδιο Αντιγραφής. Με αυτόν τον τρόπο, τα lego έγιναν βοηθοί μας, όχι μόνο στα Μαθηματικά αλλά και στη Δημιουργική Γραφή.  

Ιστορίες που παράχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής με Lego:

«ΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»
Δύο γενναίοι αστροναύτες, ο Θοδωρής και η Αφρούλα, αποφάσισαν να πάνε για εξερεύνηση στον πλανήτη Δία.  Όταν έφτασαν, συνάντησαν έναν φιλικό εξωγήινο, τον Μπαζ, μαζί με τον σκύλο του τον Μπίζ. Οι δύο αστροναύτες ξεκίνησαν ανενόχλητοι την έρευνά τους, όταν αντιλήφθηκαν ότι κάποια περίεργα όντα τούς πλησίαζαν απειλητικά, ζητώντας πόλεμο. Εκείνη τη στιγμή, ο Θοδωρής ανακάλυψε κάποιους περίεργους σπόρους. Οι σπόροι αυτοί δημιουργούσαν καινούριους πλανήτες και ονομάστηκαν «σπόροι της φιλίας», γιατί όλοι κατάλαβαν πως δεν χρειάζεται να μαλώνουν.  Στο διάστημα υπάρχει χώρος για όλους!  

«Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΤΑ»
Η κυρία Βούλα κι ο κύριος Μηνάς ζούσαν στη φάρμα τους με τα ζωάκια τους.  Είχαν σκύλο, γάτα και πολλές κοτούλες στο κοτέτσι τους.  Μια μέρα που πήγαν βόλτα στο δάσος, μια πονηρή αλεπού, που παραμόνευε το κοτέτσι τους, βρήκε την ευκαιρία και τους έκλεψε μια κότα.  Αμέσως, τη μετέφερε στη φωλιά της στο δάσος, για να τη φάει αργότερα, αλλά η κότα κακάριζε πολύ δυνατά. Η κυρία Βούλα, που αναγνώρισε το κακάρισμα της κοτούλας της, βρήκε τη φωλιά της αλεπούς και έσωσε την καημένη την κοτούλα.  Εκείνη, για να τους ευχαριστήσει, έκανε πολλά πολλά αυγά!

«H KΑΦΕΤΙΑ ΠΥΛΗ»
Κάποτε ήταν δυο φίλοι, ο Μιχάλης και ο Γιάννης, που είχαν βγει έξω για να παίξουν. Ο ένας όμως εξαφανίστηκε, μόλις πέρασε μια μεγάλη καφετιά πύλη. Αυτή η πύλη χώριζε την πόλη από έναν φανταστικό κόσμο με τέρατα. Ο Γιάννης ζήτησε βοήθεια από μια φίλη, την Ευγενία, με περίεργες δυνάμεις, για να σώσουν τον φίλο του. Κατάφεραν να βγάλουν τον Μιχάλη και να κλείσουν την πύλη, ώστε να μην βγουν από εκεί τα τέρατα και κατακτήσουν την πόλη. Έτσι, οι φίλοι συνέχισαν τα παιχνίδια τους, αποφεύγοντας όμως μελλοντικούς κινδύνους.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023