Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Vacances d' été


Στη μαθητική ζωή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», “Vacances d’ été” σημαίνει: βόλτες στην αυλή με τα ποδήλατα, δροσιστικές βουτιές στην πισίνα, μυρωδάτες αγριοφράουλες του Χορτιάτη, πύργοι στην αμμουδιά, ημερήσιες εκδρομές στην εξοχή, παιχνίδι με φίλους, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, νεροτσουλήθρες στο νησί των πειρατών, κυνήγι θησαυρού στο μαγευτικό, αιωνόβιο δάσος του «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Σημαίνει, όμως, και πειράματα φυσικής, δημιουργικά εργαστήρια, ρομποκατασκευές. Ανοίγουμε τις πόρτες των εργαστηρίων και του σπάνιου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με τις συλλογές του. Στο ζεστό και φιλόξενο θεατράκι, μεταμορφωνόμαστε σε… ηθοποιούς που ερμηνεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Θα ταξιδέψουμε σ’ έναν κόσμο ποιητών και συγγραφέων, γεμάτο αγάπη και ευαισθησία!
Και για τους λίγο μεγαλύτερους, προτείνουμε εξορμήσεις σε μαγευτικές τοποθεσίες.

Στο «ΔΕΛΑΣΑΛ», με τις “Vacances d’ été” - "Καλοκαιρινές διακοπές", κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα της μαθητικής ζωής, αλλά επιμένουμε στην αξία της άθλησης, της γνώσης και της έρευνας και καλούμε τους μαθητές μας να γίνουν συνεργοί σ’ αυτή την προσπάθειά μας. Όλοι μαζί, αθλούμαστε, εξερευνούμε, μαθαίνουμε, διασκεδάζουμε, δημιουργούμε νέες ιδέες και αποκτάμε νέες εμπειρίες. Όλοι μαζί πετυχαίνουμε, ώστε το σχολείο μας να γίνει χώρος συνάντησης, άθλησης, διασκέδασης και δημιουργικής γνώσης για όλους.

Το πρόγραμμα των «Καλοκαιρινών Διακοπών - Vacances d’été» απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, ηλικίας από 5 έως 12 ετών και διοργανώνεται από τους πτυχιούχους εκπαιδευτές της Ζώνης Δραστηριοτήτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, για τρεις εβδομάδες, (από 16/6/17 έως 6/7/17), καθώς επίσης και για δύο εβδομάδες, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (από 28/8/17 έως 8/9/17). Μπορείτε να επιλέξετε όσες εβδομάδες θέλετε. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει: τα παιδιά, ώστε να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ξένοιαστες καλοκαιρινές μέρες με την παρέα τους, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι εξυπηρετούνται, καθώς εξακολουθούν να έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά τις πρωινές ώρες, από τις 07.30΄ έως τις 15.30΄, με δυνατότητα χρήσης των σχολικών λεωφορείων του Κολεγίου.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των «Vacances d’ été» θα δοθούν στους συμμετέχοντες: α) δύο μπλουζάκια και ένα καπέλο, τα οποία θα φοριούνται καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, β) το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γ) οδηγίες και κανονισμοί λειτουργίας των «Vacances d’ été».

Τέλος, οι υπεύθυνοι συνοδοί θα ενημερώσουν τηλεφωνικά όλους τους γονείς που θα χρησιμοποιήσουν τα σχολικά λεωφορεία για την ακριβή ώρα παραλαβής και παράδοσης των παιδιών τους.

Μην περιμένετε άλλο! Μπορείτε να έρθετε μόνοι σας ή με φίλους. Όταν τα παιδιά δουλεύουν μαζί, μπορούν να μοιραστούν ιδέες και να εμπνεύσουν το ένα το άλλο. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στις γραμματείες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμπληρώνοντας την αίτηση έως τις 31 Μαΐου 2017.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τις υπεύθυνες του προγράμματος «Vacances d’ été».
Με εκτίμηση
Βάνα Βενιάδου
Μαρία Σταυροπούλου
Υπεύθυνες του  προγράμματος «Vacances d’ été»

----ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ---------------------------------------------------------------------------------
(Για αποθήκευση των αρχείων κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως..") 

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '17

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα
- Αποτελέσματα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007