Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Θεατρική παράσταση «Ντόμπρε Ντεν»

Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, η Ε’ και η Στ΄ τάξη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ντόμπρε Ντεν» της ομάδας «Παπαλάνγκ» στην Αίθουσα Πολυμέσων του Δημοτικού.

Η υπόθεση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μια παρέα τριών εφήβων ψάχνουν στη γειτονιά τους για ένα «χαμένο» ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο καινούριος-ξένος μαθητής, που εμφανίστηκε πρόσφατα στο σχολείο. Δε γνωρίζουν όμως τίποτα για τον μαθητή, παρά μόνο μια φράση που είπε: «Ντόμπρε Ντεν». Τι να σημαίνει άραγε; Πόρτα; Νερό; Ποδήλατο; Ή μήπως είναι κάποια βρισιά; Η παρέα των παιδιών με πολύ χιούμορ ανακαλύπτουν τελικά τη σημασία της λέξης. Είναι ένα απλό «καλημέρα» στα ρώσικα. Η υποψία, ότι το ποδήλατο το έκλεψε ο ξένος, ήταν άδικη.

Χωρίς σκηνικά και μερικές μπλούζες να χρησιμοποιούνται ως κοστούμια, οι ηθοποιοί κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν με το ποδήλατό τους.

Μας έδωσαν ένα σπουδαίο αντιρατσιστικό μήνυμα: Καταλάβαμε ότι κατηγορούμε τους ξένους (αλλοδαπούς) για οτιδήποτε κακό συμβαίνει γύρω μας κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είναι ένας φιλόξενος λαός από τα αρχαία χρόνια.

Σοφία Ι., Στ΄1

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007