Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Action Aid

Τα δύο τμήματα της B΄τάξης έγιναν ανάδοχοι δύο παιδιών από τη Σιέρα Λεόνε σε συνεργασία με την Action Aid. Έλαβαν φωτογραφία του παιδιού με τα προσωπικά του στοιχεία, πληροφορίες για την κοινότητα και τη χώρα όπου ζει το παιδί και δύο μηνύματα με ζωγραφιές.

Οι μαθητές μας με τη σειρά τους έστειλαν στο παιδί καρτ ποστάλ, φωτογραφίες και σύντομες επιστολές γραμμένες σε απλά αγγλικά. Τα παιδιά χαίρονται να επικοινωνούν με τους αναδόχους τους.

Το σχολείο είναι ένας χώρος που πρέπει να μαθαίνει στα παιδιά να μη γυρίζουν την πλάτη τους στην πραγματικότητα, που τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνει σκληρή, αλλά να πιστεύουν πως μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που υποφέρουν και πάνω από όλα παιδιά σε άλλες χώρες που το έχουν ανάγκη. Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε Πολίτες του Κόσμου και για να επιβιώσουμε, χρειαζόμαστε αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό, βοήθεια.

Ευχόμαστε τα παιδιά μας να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο χαρίζοντας χαμόγελα σε εκείνους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007