Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Εξόρμηση στο Ελατοχώρι

Και είπε η «Γνώση» στο «βασιλόπουλο»:
«Ζήσε στη φύση, άκου τι θα σου πουν τα πουλιά και τα δέντρα και τα λουλούδια και τα έντομα. Να ήξερες εκεί πόσες αλήθειες μαθαίνει κανείς, πόσα παραδείγματα βρίσκει!...»
Πηνελόπη Δέλτα
«Παραμύθι χωρίς όνομα»

Έτσι και εμείς ακολουθήσαμε τη συμβουλή της ηρωίδας του βιβλίου, συμμετέχοντας στην πρώτη πεζοπορία της φετινής σχολικής χρονιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2016. Προορισμός μας το Ελατοχώρι και στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο υψόμετρο των 1850 μέτρων. Φαινόταν ακατόρθωτο, όμως δεν ήταν, γιατί υπήρχε διάθεση, θέληση και ομαδικό πνεύμα. 
Υπό τις οδηγίες των έμπειρων ορειβατών-διασωστών, η ομάδα έφτασε στους πρόποδες του βουνού. Ανάμεσα μας παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.  Όλοι λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Η μαγεία της φύσης έκανε την πεζοπορία απολαυστική. Το τσουχτερό κρύο δεν στάθηκε εμπόδιο στο να επιτευχθεί ο στόχος. Ο καθένας δοκίμασε τα όρια της αντοχής του και τα κατάφερε. Φτάσαμε στην κορυφή!  Η θέα από ψηλά ήταν παραμυθένια. Αγγίξαμε σχεδόν τα σύννεφα, τα οποία έκαναν αγώνες ταχύτητας και έτρεχαν κινούμενα από τον δυνατό άνεμο. Οι πρώτες σταγόνες βροχής μάς υπενθύμισαν ότι ήρθε η ώρα της επιστροφής, αλλά αυτό δεν πτόησε κανέναν. Στον δρόμο για τον γυρισμό μάς χαιρέτησε το ουράνιο τόξο και εμείς του δώσαμε την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε.
Πόσα μαθαίνει στη φύση κανείς...

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007