Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη της Στ τάξης στη Λίμνη Κερκίνη

Κάθε χρόνο η Στ’ τάξη του σχολείου μας πηγαίνει μία ημερήσια εκδρομή. Έτσι, στις 17 Μαΐου, επισκέφθηκα με την τάξη μου την λίμνη Κερκίνη όπου κάναμε πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Αφού φτάσαμε και κάναμε μία σύντομη στάση για φαγητό φορέσαμε σωσίβια και επιβιβαστήκαμε σε 3 μικρές βάρκες. Διασχίσαμε τη λίμνη και στο τέλος φτάσαμε σε ένα μαγευτικό μέρος με χιλιάδες πουλιά. Μεγάλη εντύπωση μού έκανε πως τα δέντρα στα οποία ζούσαν τα πουλιά ήταν βυθισμένα μέχρι τη μέση στη λίμνη! Αφού κάναμε μία βόλτα και ακούσαμε τα πουλιά επιστρέψαμε στην ακτή. Έπειτα, πήγαμε με το λεωφορείο στο βουνό. Το ΣΤ’1 έκανε τοξοβολία. Ο καθένας μας έριξε δύο βολές και μετά ανεβήκαμε ένας ένας πάνω σε ένα δέντρο και κάναμε flying fox. Τέλος, πριν φύγουμε, νοικιάσαμε ποδήλατα και κάναμε το γύρο της λίμνης. Αποχωρήσαμε από τη λίμνη και φτάσαμε στο σχολείο στις έξι η ώρα το απόγευμα.

Από τις δραστηριότητες που κάναμε μου άρεσε πιο πολύ η βαρκάδα. Η εκδρομή αυτή θα μου μείνει αξέχαστη και θα ήθελα οπωσδήποτε να την επαναλάβω.

Σωκράτης Τσαούσης (ΣΤ1)

Όλα αυτά τα χρόνια πηγαίναμε πολλές εκδρομές ,μα αυτή στην Κερκίνη ήταν από τις πιο ξεχωριστές! Αρχικά κάναμε βαρκάδα στη λίμνη και είδαμε τα πολλά και ξεχωριστά είδη πουλιών. Αφού κάναμε κόντρες για το ποιών η βάρκα πάει πιο γρήγορα πήγαμε για φλάιν-φόξ στο δάσος, για το οποίο είχαμε τον περισσότερο ενθουσιασμό. Αμέσως μετά κατεβήκαμε μια μικρή πλαγιά για τοξοβολία. Στην αρχή μας φαινόταν πολύ εύκολο αλλά τελικά καταλάβαμε πόσο δύσκολο ήταν, γιατί ελάχιστοι κατάφεραν να πετύχουν το στόχο! Το καλύτερο όμως ήταν στο τέλος επειδή κάναμε ποδηλασία γύρω από τη λίμνη. Όταν πια είχαμε τελειώσει όλες τις δραστηριότητες, είχε πάει ήδη πέντε η ώρα…Μπήκαμε στα σχολικά και επιστρέψαμε στο σχολείο.

Δήμητρα Παπαντωνίου, Αναστασία Σλαυκίδου (ΣΤ2)

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007