UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μάθημα της Φυσικής Αγωγής

H Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό σχολείο.
 
Σκοπός της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό σχολείο είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών σε όλους του τομείς, ψυχοκινητικό, συναισθηματικό και γνωστικό.
 
Ειδικότερα, τα παιδιά, μέσω της γυμναστικής, αναπτύσσουν τις κινητικές και αντιληπτικές τους ικανότητες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για μια επιτυχημένη συμμετοχή σε μελλοντικές αθλητικές δραστηριότητες, διατηρούνται δια βίου και είναι καθοριστικής σημασίας, αφού βελτιώνουν την κίνηση των μαθητών, ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και αξιοποιούν τη φαντασία τους. Για αυτόν τον λόγο τα παιδιά, στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, με σκοπό να βελτιώσουν τις κινητικές και αντιληπτικές τους δεξιότητες, όπως η ρίψη και η υποδοχή της μπάλας, οι ρίψεις σε στόχο, οι μετακινήσεις με διάφορους τρόπους, προς όλες τις κατευθύνσεις και τα επίπεδα, πάνω σε γραμμές, σχοινάκια, μέσα από στεφάνια. Επίσης, συμμετέχουν σε πολλά παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια μίμησης, στόχου και πλήθος γυμναστικών ασκήσεων, με σκοπό να καλλιεργήσουν τις φυσικές τους ικανότητες (δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, ευλυγισία), να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να αποκτήσουν προσανατολισμό στον χώρο και στον χρόνο, αίσθηση ρυθμού και νευρομυϊκή συναρμογή. Στις μεγαλύτερες τάξεις, εκτός των άλλων, σημαντική θέση στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής κατέχει η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων και κανονισμών των αθλοπαιδιών του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ, του τένις, του ποδοσφαίρου, καθώς και του κλασικού αθλητισμού και της ενόργανης γυμναστικής. Πρωταρχικός στόχος της Φυσικής Αγωγής στο δημοτικό είναι η μύηση στην ελληνική χορευτική παράδοση, με διάφορους  παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.
 
Κύριος στόχος, όμως, είναι μέσω της γυμναστικής τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα των άλλων, να συνεργάζονται αρμονικά με όλους, να έχουν ομαδικό πνεύμα, υπομονή, επιμονή και θάρρος. Να υπακούουν τόσο στους κανόνες της τάξης όσο και στους κανονισμούς των διάφορων παιχνιδιών και αθλημάτων, να σέβονται τους αντιπάλους και να έχουν μία συνετή αντιμετώπιση της νίκης και της ήττας.
 
Τέλος, το πιο σημαντικό είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τη γυμναστική και να βάλουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα τη διαρκή και συστηματική συμμετοχή τους σε διάφορες κινητικές δραστηριότητες, καθώς επίσης να συνειδητοποιήσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της άθλησης και της καλής διατροφής, τόσο στην υγεία τους όσο και στην απόδοση τους στο σχολείο.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023