Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Μπαλέτο

Ο κλασσικός χορός, το μπαλέτο, είναι η καταλληλότερη μορφή τέχνης για τη διαπαιδαγώγιση των παιδιών γιατί καλλιεργεί συγχρόνως το σώμα και την ψυχή. Το μπαλέτο γεννά το ενδιαφέρον για την τέχνη, το κομψό και το τέλειο. Διδάσκει την οργάνωση, ξυπνά το αίσθημα της συνέπειας, βοηθά τα παιδιά να θυμούνται λεπτομέρειες ευκολότερα και ταχύτερα. Μάλιστα, ο κλασσικός χορός, αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης. Η κλασσική μουσική που το συνοδεύει χαρίζει ηρεμία στο πνεύμα και συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία των παιδιών.

Σκοπός του club του μπαλέτου είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά μέσα από το χορό ακούγοντας κλασικά και σύγχρονα ακούσματα, να μάθουν το ρυθμό, τη βασική στάση του σώματος και βασικές θέσεις του μπαλέτου.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μαθαίνουν τα παιδιά κλασικές κινήσεις μπαλέτου και ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών, των χεριών, και του κορμού.

 

Το club του μπαλέτου και της ρυθμικής συμμετέχει δύο φορές μέσα, στη σχολική χρονιά, σε εκδηλώσεις του σχολείου, δίνοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα παιδιά, όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και να καταφέρουν να συνεργαστούν με επιτυχία σαν ομάδα.

 

Σκοπός του club αυτού είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα μπαλέτου, από μαθήτριες οι οποίες παρακολούθησαν τουλάχιστον για τρία χρόνια, μαθήματα εντός ή εκτός σχολείου, με στόχο τη συμμετοχή της ομάδας αυτής σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι σύλλογοι και φορείς της πόλης μας.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007