Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Νέες επιτυχίες στον σκακιστικό αγωνιστικό χώρο!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ΤΕΛΙΚΗ  ΦΑΣΗ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  για τα παιδιά  της ομάδας του «ΣΑΚ-ΔΕΛΑΣΑΛ». Πήραν την πρόκρισή τους για τους Πανελλήνιους Ομαδικούς, αλλά και Ατομικούς αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Λουτράκι από τις 8 έως τις 10 Απριλίου. Σύσσωμη η ομάδα θα εκπροσωπήσει το Κολέγιό μας σε πανελλήνιο επίπεδο και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.
Η προσπάθεια όλων ήταν εξαιρετική. Ο Ξιμίνης Σ., ο οποίος στις 7 παρτίδες Rapid ήταν απόλυτος νικητής, αβίαστα κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ακολούθησαν ο Φωτιάδης Α. και ο Ξιμίνης Ι. με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τερματίζοντας στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα. Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Κοτζαμάνη Φ.,  η οποία πήρε την 6η θέση ανάμεσα στα κορίτσια της κατηγορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. 

Οι επιτυχίες μας στον διαγωνισμό «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών της ΣΤ’  Δημοτικού από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τις επιτυχίες τους στον διαγωνισμό «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της περασμένης σχολικής χρονιάς. Οι πέντε  βραβευθέντες, που ξεχώρισαν όχι μόνο για τις υψηλές τους αποδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και για το ήθος τους, παρέλαβαν τα έπαθλά τους από τον Γενικό Διευθυντή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», κύριο Ιωάννη Παπαδόπουλο.
Συγχαρητήρια παιδιά! Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
 • Ευστρατίου Σ. (1ο βραβείο)
 • Παπαθανασίου Σ. (2ο βραβείο)
 • Ποδαράς Δ. (2ο  βραβείο)
 • Μανώλας Θ. (2ο βραβείο)
 • Φουρναράκης Δ. (έπαινος)
  
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Λαχειοφόρου Αγοράς | «De La Salle Science Festival»

Σας ενημερώνουμε ότι οι δύο τυχεροί λαχνοί της Λαχειοφόρου Αγοράς που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, είναι οι παρακάτω:
 • 0022, ο οποίος κερδίζει ένα τάμπλετ, μάρκας VERO, 9,7’’  και 
 • 0133, ο οποίος κερδίζει ένα τάμπλετ, μάρκας VERO,  7΄.
Για την παραλαβή των δώρων μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Δημοτικού, στο τηλ. 2310 675020 (εσωτερικό 25).

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που τα παραπάνω δώρα δεν αναζητηθούν έως την Παρασκευή, 07-04-2017, θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενες δράσεις του Κολεγίου.

Κουκλοθέατρο Πινόκιο

Ο κουκλοθίασος REDICOLO μάς παρουσίασε μια ξεχωριστή παράσταση κουκλοθεάτρου με θέμα τη διαφορετικότητα. Μέσα από τις διασκεδαστικές περιπέτειες της αξιαγάπητης μαριονέτας του Πινόκιο, τα πρωτάκια μας ανακάλυψαν στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά και ότι, τελικά, αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του. «Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, Πινόκιο, και εκεί είναι όλη η ομορφιά. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός!»

Διάκριση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα TAE KWON DO (ITF)

Πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή της ΣΤ’ τάξης, Μανώλα Θ., για τη σπουδαία του διάκριση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα TAE KWON DO (ITF), που πραγματοποιήθηκε στη Χ.Α.Ν.Θ. την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017. Ο Θεόφιλος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία  "Παίδων 59-". Ευχόμαστε να συνεχίσει να προσπαθεί σκληρά και να θέτει πάντα υψηλούς στόχους.
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Ινστιτούτο Μάθησης και Τεχνολογίας «NOUS»

Τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Μάθησης και Τεχνολογίας «NOUS». Εκεί, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πληθώρα διαδραστικών προγραμμάτων και να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικά λογισμικά, μέσω των οποίων γνώρισαν την πόλη της Θεσσαλονίκης, από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, αναζήτησαν εικόνες και βίντεο, ηχογράφησαν, έπαιξαν, χρησιμοποίησαν εφαρμογές και συνέθεσαν τις δικές τους ψηφιακές ιστορίες. Τέλος, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, στο οποίο συμπεριέλαβαν εικόνες και κείμενο που αναφέρεται στο σχέδιο εργασίας της Δ’ τάξης με τίτλο «Αλέξανδρος ο Μέγας» και στην ενότητα «Η μεγάλη εκστρατεία και η συμβολή της στην πρόοδο των επιστημών». Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία!

“I Love My School”

Στο πλαίσιο της ανάγνωσης του λογοτεχνικού βιβλίου «Anne of Green Gables» στο μάθημα Αγγλικών της Ε’ Δημοτικού, μάθαμε πολλά για το σχολείο της ηρωίδας μας και, όταν ρωτήσαμε τους μαθητές μας τι έχουν να πουν για το δικό μας σχολείο, δείτε τι μας απάντησαν:
 • “Α school is a place where we learn and study”
 • “I go to the most beautiful school, De La Salle in Retziki, Pefka.”
 • “In my school, we learn Greek, Math, Geography, History, English and French”
 • “When it rains we go to the gym, when it is sunny we play outside”
 • “In my school’s yard there are a lot of trees”
 • “This year the owners have decided to renovate it”
 • “The view from my class is really great, because we can see the forest of Seich Sou and we can breathe the fresh air”
 • “It is very clean, new and modern”
 • “My school is one of the best in Thessaloniki”
 • “I spend half of the day at my school and when I am there I feel like I am at home”
 • “I have a great time in my school”
 • We all have a great time in our school!
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Tο Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού και  της Α’ Γυμνασίου συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της FLL (First Lego League ) Greece, με θέμα: «Animal Allies» (Σύμμαχοι μας τα ζώα), συγκροτώντας την ομάδα των ROBOTHOOD. 
 • Οι μαθητές μας αναζήτησαν, ερεύνησαν και διερεύνησαν  ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, “TA ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ”
 • ανέλαβαν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ, και
 • ανέπτυξαν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Η συμμετοχή της ομάδας μας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού και των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Γονείς και μαθητές, έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιάστηκαν με τη συμμετοχή της ομάδας μας στον Διαγωνισμό-Παρουσίαση. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στοχεύουμε πιο ψηλά!!!
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Η Χορωδία του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" μαγεύει για άλλη μια φορά

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Σχολικό - Νεανικό Χορωδιακό Φεστιβάλ, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Κυπριακού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Έξι καταπληκτικές σχολικές χορωδίες μάγεψαν το κοινό και το ταξίδεψαν μουσικά. Τα παιδιά της Χορωδίας του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", με μαέστρο τον κ. Θανάση Χατζηγιάννη, άνοιξαν την εκδήλωση, ενώ εντυπωσίασαν και συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους, τόσο με τον επαγγελματισμό τους όσο και με την παιδικότητα και την αγνότητα των φωνών τους. 

Αποτελέσματα 3ου Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής “So Close, yet So Far Apart”

Αγαπητοί συμμετέχοντες του 3ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»,

Ο 3ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής “So Close, yet So Far Apart” για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», για τρίτη συνεχή χρονιά.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι κριτές Gordon Hall, Peter Rafferty και Jordyn Doyle ανέγνωσαν τις 200 συμμετοχές από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς της Αγγλικής, που εργάζονται με τόση υπευθυνότητα και επιτυχία, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για τη γραφή σε μία τόσο απαραίτητη, πλέον, ξένη γλώσσα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, και φέτος, τον εκδοτικό οίκο Express Publishing, χορηγό των βραβείων μας,, τον Σύμβουλο  Αγγλικής κ. Θοδωρή Μανιάκα, καθώς επίσης και τους κριτές μας, που αφιέρωσαν εθελοντικά τον πολύτιμο χρόνο τους και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του διαγωνισμού.   

Σας παρουσιάζουμε τους νικητές του διαγωνισμού:

Στην κατηγορία “SHORT STORY”, κατέλαβαν:
την πρώτη θέση: η Νεφέλη Γκουνέλα-Στράτα, από την Ε’ τάξη του Αρσάκειου Δ.Σ.
τη δεύτερη θέση: η Άννα Ανανιάδου, από την Ε’ τάξη του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού.
την τρίτη θέση: ο Αλέξανδρος Λαμπρινούδης, από την ΣΤ’ τάξη του 1ου Δ.Σ. Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Στην κατηγορία “POEM”, κατέλαβαν:
την πρώτη θέση: η Ελένη Καρταλάκη, από την Ε’ τάξη του 3ου Δ.Σ. Θέρμης- Τριαδίου. 
τη δεύτερη θέση: η Ευδοκία Πεχλιβανίδου και ο Γιώργος Δίγκαλης, από την ΣΤ’ τάξη του Δ.Σ. Νεοχωρούδας.
την τρίτη θέση: η Βασιλική Τσιτσιλιάνου, από την Ε΄ τάξη του Αρσάκειου Δ.Σ.

Στην κατηγορία “LETTER”, κατέλαβαν: 
την πρώτη θέση: ο Ανέστης Παπαδόπουλος, από την ΣΤ’ τάξη του Δ.Σ. Λητής.
τη δεύτερη θέση: η Αμαλία-Δάφνη Γιοβανοπούλου, από την ΣΤ’ τάξη του 11ου Δ.Σ. Καλαμαριάς.
την τρίτη θέση: η Σοφία Γιακουμή, από την ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δ.Σ. Κυμίνων. 

Όλοι οι νικητές θα λάβουν διαδραστικά βιβλία CLIL από τον χορηγό μας, τον εκδοτικό οίκο Express Publishing, ενώ οι τρεις πρώτοι νικητές, και στις τρεις κατηγορίες, θα παρακολουθήσουν δωρεάν το θερινό πρόγραμμα διακοπών του Κολεγίου μας Vacances d’été - Activités d’été.

Σας ευχαριστούμε  για την τόσο θερμή υποστήριξη και σας περιμένουμε όλους, μαθητές και δασκάλους, στην απονομή των βραβείων, την Κυριακή,  19 Μαρτίου 2017 και ώρα 13:15'-13:45', στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η απονομή θα γίνει στο πλαίσιο του OPEN DAY - Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας του Κολεγίου, με διασκεδαστικές δραστηριότητες για εσάς και τις οικογένειές σας, από τις 10:30 έως τις 14:00.

Με εκτίμηση

Για το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Κατερίνα Τζέκου

16ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Δυτικής Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχουν αποδείξει περίτρανα ότι αγαπάνε το σκάκι και δε χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία του δημοφιλούς αυτού αθλήματος . Έτσι το Σάββατο, 11 Μαρτίου, συμμετείχαν στο 16ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Δυτικής Θεσσαλονίκης, σ’ ένα τουρνουά 7 παρτίδων rapid. Σε τέτοιου είδους αγώνες ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και το άγχος δεν ευνοεί τη σκέψη και τη συγκέντρωση. Ωστόσο, οι δικοί μας αθλητές ξέρουν να μάχονται και υπό δύσκολες συνθήκες. Δύο κύπελλα της πρωτιάς και τρία συνολικά μετάλλια εμπλούτισαν τη συλλογή του σχολείου μας. 
 • Ξιμίνης Σ. (Α’ Δημοτικού) 1η θέση
 • Φωτιάδης Α. (Δ’ Δημοτικού) 1η θέση
 • Ξιμίνης Ι. (Δ’ Δημοτικού ) 2η θέση
 • Αλιάγα Α. ( Α’ Δημοτικού) 2η θέση
 • Κοτζαμάνη Φ. (Στ’ Δημοτικού) 4η θέση 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, αλλά  κυρίως σε αυτούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά για το θάρρος και την επιμονή τους. Η Διεύθυνση του Κολεγίου ευχαριστεί τους προπονητές του σκάκι για τη συνεπή και συγκροτημένη εκπαίδευση προς τους μαθητές του σχολείου μας.

Στους μαθητές του «ΔΕΛΑΣΑΛ» που προκρίθηκαν ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελική φάση των αγώνων, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Μαρτίου.
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

«Η ομάδα πάνω απ' όλα»

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου του 2017, η δεκαμελής  ομάδα του «ΣΑΚ-ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στο Τουρνουά Ακαδημιών Σκακιού. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» και περιλάμβαναν 6 γεμάτους αγωνία γύρους RAPID. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους τουρνουά. Παρόλα αυτά, στάθηκαν στο ύψος τους και μας έκαναν  όλους υπερήφανους.
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Προετοιμασία εργαστηρίου Φυσικών Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ" για το Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και Στ' Δημοτικού προετοιμάζονται για την παρουσίαση των πειραμάτων τους στο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου, στο Κολέγιό μας. Τα παιδιά κάνουν πρόβες, για να παρουσιάσουν πειράματα Φυσικής και Χημείας με απλά και καθημερινά υλικά. Σας περιμένουμε όλους για μια ημέρα «Επιστημών και Τεχνολογίας!».

«Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας»

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη παιδική παράσταση του θεάτρου Badminton «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας», στο θέατρο «Εγνατία». Η παράσταση αυτή αποτελεί μια επική περιπέτεια που εξιστορεί την πορεία του Ιάσονα από το Πήλιο ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Ασίας και καταλήγει στις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Οι μικροί θεατές ενθουσιάστηκαν με τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα τραγούδια, τις χορογραφίες, τα εποπτικά μέσα και την εξαιρετική σκηνοθεσία. Αποθέωσαν τον θίασο με το χειροκρότημά τους, ενώ κατά την επιστροφή τους στο σχολείο δε σταμάτησαν να εκφράζουν τη χαρά και τον θαυμασμό τους.
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

6η χιονοδρομική εξόρμηση του Ομίλου Χιονοδρομίας "ΔΕΛΑΣΑΛ" | Φαλακρό Δράμας

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες έκλεισε ο κύκλος των χιονοδρομικών εξορμήσεων του χειμερινού προγράμματος "Vacances d’hiver 2017" του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η 6η και τελευταία εξόρμηση του Ομίλου Χιονοδρομίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Μαρτίου, στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό Δράμας. Η ποιότητα του χιονιού ήταν εξαιρετική και, σε συνδυασμό με τον υπέροχο καιρό, βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, γονείς και φίλους να έχουν μία μοναδική χιονοδρομική εμπειρία.
Με το τέλος του μαθήματος έγινε η καθιερωμένη Τελετή λήξης του χειμερινού προγράμματος. Κόπηκαν οι τούρτες και μοιράστηκαν τα διπλώματα σε όλους τους μαθητές.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξη του προγράμματος, καθώς και τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του Ομίλου Χιονοδρομίας,  που με ασφάλεια και αγάπη καθοδήγησαν τους μαθητές μας σε όλες τις εξορμήσεις.

Το σχολείο μας μετατράπηκε την Πέμπτη 23-2-17 σε γαλατικό χωριό!

Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και ο φίλος τους ο Jojo ήρθαν για να διασκεδάσουν στα γαλλικά, μαζί με τους μαθητές της Β΄, Γ΄και Δ΄ Δημοτικού!
Πολλά παιχνίδια στα γαλλικά, πολύ τραγούδι και χορός, αλλά και πολλά δωράκια περίμεναν τους μαθητές μας, οι οποίοι πέρασαν αξέχαστες  και δημιουργικές στιγμές, παρέα με τους γαλλόφωνους φίλους τους!
Merci Jojo, Astérix et Obélix ! À la prochaine !!!
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Διαγωνισμός Μαθηματικών «Καγκουρώ»

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Διαγωνισμός Μαθηματικών «Καγκουρώ» θα διεξαχθεί το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 από τις 9.00΄ έως 10.30΄στο Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ». Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αυλή του Δημοτικού το αργότερο έως τις 8.15΄π.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: 2 μολύβια, 1 σβήστρα και 1 μπουκαλάκι νερό. Η χρήση διορθωτικού, στυλό, κινητού ή άλλου είδους ηλεκτρονικής συσκευής απαγορεύονται.

Τα θέματα αποτελούνται από 21 ερωτήσεις για τη Β΄ τάξη, 24 για τη Γ΄ και Δ΄ τάξη και 30 για την Ε΄ και ΣΤ΄. Σε κάθε ερώτηση υπάρχουν 5 πιθανές απαντήσεις, από τις οποίες μία είναι η σωστή. Σε κάθε ερώτηση αφού αποφασίσει το παιδί ποια είναι η σωστή απάντηση, πηγαίνει στο φύλλο απαντήσεων και βάζει σε κύκλο το γράμμα που αντιστοιχεί στην απάντησή του, δίπλα στον αύξοντα αριθμό της ερώτησης. Αν σε μια ερώτηση έχουν σημειωθεί δύο ή περισσότερες απαντήσεις ή αν δεν είναι σαφής η σημειωμένη απάντηση (υπάρχουν π.χ. μουντζούρες) τότε η ερώτηση δε θα βαθμολογηθεί.  

Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 3 ή 4 ή 5 πόντους, ανάλογα την περίπτωση. Για κάθε λάθος απάντηση αφαιρείται 1 πόντος. Σε περίπτωση που δεν έχει σημειωθεί τίποτα, τότε ούτε προστίθενται ούτε αφαιρούνται πόντοι.

Ο εξεταζόμενος έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από την αίθουσα 30 λεπτά μετά την έναρξη της εξέτασης. Ο επιτηρητής, πέρα από τις αρχικές διευκρινίσεις στους μαθητές, δεν έχει κανένα δικαίωμα ανάμειξης στον διαγωνισμό. Μετά τη λήξη της εξέτασης κάθε διαγωνιζόμενος θα παραλάβει από τη Γραμματεία του Σχολείου τα δώρα του και τη βεβαίωση συμμετοχής του.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπεύθυνες του διαγωνισμού, κ. Φωτιάδου Βικτωρία και κ. Μελισσαρίδου Στέλλα, στο τηλέφωνο 2310 675020 (εσ.25).

Με εκτίμηση
Από τη Διεύθυνση του Δημοτικού

«ROBOTHOOD»

Η ομάδα «ROBOTHOOD» του Ομίλου Ρομποτικής προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Animal allies - Σύμμαχοί μας τα ζώα». Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική και πολύτιμη είναι η βοήθεια και η στήριξη του Ομίλου Ρητορικής και Αντιλογίας αλλά και της υπεύθυνης Καθηγήτριας εικαστικών του Δημοτικού, κ. Σταματάτου Λιλής.

Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα!

«Σαρακοστιανό γλέντι»

Για ακόμη μια χρονιά, διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού μας σχολείου το Σαρακοστιανό Γλέντι! Ένα γλέντι που έχει γίνει θεσμός στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», πλούσιο σε σαρακοστιανές και παραδοσιακές εικόνες και χρώματα. Στη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα, να ενημερωθούν για έθιμα και συνήθειες της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής, να απολαύσουν τους παραδοσιακούς χορούς, να γνωρίσουν τα παιχνίδια που συνόδευαν τις παλαιότερες γενιές και να αποχαιρετήσουν τις Απόκριες με ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο μουσική, χορό και κέφι! Σ’ αυτήν την ιδιαίτερη μέρα, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ομίλου παραδοσιακών χορών, που, με σημείο αναφοράς το γαϊτανάκι, μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλη ήταν, επίσης, και η συμμετοχή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, που με μεράκι συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη οργάνωση, καθώς και όλων των γονέων που με περισσή αγάπη μάς προσφέρανε μια αξέχαστη γευσιγνωστική εμπειρία.
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Εορτασμός της επετείου των 300 ετών από τον θάνατο του Ιδρυτή των Λασαλιανών Σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle

Αγαπητά μέλη της οικογένειας Δελασάλ, αγαπητοί φίλοι,

Το έτος 2019, σύσσωμη η οικογένεια Δελασάλ, θα γιορτάσει την επέτειο των 300 ετών από τον θάνατο του Ιδρυτή των Λασαλιανών Σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζονται και οργανώνονται δράσεις στα λασαλιανά σχολεία και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Γενικού Ηγουμένου του Τάγματος (Supérieur Général), Frère Robert Schieler:
Στους παρακάτω συνδέσμους, θα βρείτε τον λογότυπο, ο οποίος σχεδιάστηκε για αυτή την επέτειο, καθώς και ένα κείμενο σε τέσσερις γλώσσες, σχετικά με τον σχεδιασμό του λογότυπου.
Λογότυπος 1 - Λογότυπος 2 (Για αποθήκευση του αρχείου κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως..")
Σχεδιασμός λογότυπου (Για αποθήκευση του αρχείου κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως.." )
Με εκτίμηση
Γιάννης Παπαδόπουλος
Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Saatchi Gallery του Λονδίνου

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει στον Διαγωνισμό Βραβείου Τέχνης της Saatchi Gallery του Λονδίνου (Art Prize for Schools 2017). Το Art Prize αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς, ο οποίος αφορά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών Project του Δημοτικού μας, οι μικροί μας καλλιτέχνες, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών των εικαστικών, φιλοτέχνησαν τα δικά τους έργα και ευαισθητοποιήθηκαν στη σημασία των αξιών, όπως η φιλία, η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '17

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα
- Αποτελέσματα

CLUBS 2016 - 2017

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α’-Β’ Δημοτικού
Club Γ'-Δ’ Δημοτικού
Club E'-Στ’ Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007