Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ημερήσια εκδρομή Δ’ τάξης | Μουσείο Πέλλας - Πηγές Αραβησσού

Την Τρίτη, 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή της Δ’ τάξης στο Μουσείο της Πέλλας. Εκεί, μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία της Βόρειας Ελλάδας, διαμορφωμένο εσωτερικά σαν μακεδονική κατοικία του 5ου π.Χ. αιώνα. Στον χώρο αυτόν, οι μαθητές ανασύνθεσαν τα αρχαιολογικά στοιχεία που τους παρείχαν τα μνημεία και κατανόησαν τις ποικίλες πτυχές της καθημερινής, αλλά και της δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας. Θαύμασαν εκθέματα που προέρχονταν από τη λατρεία των θεών, κτερίσματα, αγγεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, συνδέοντας την περιήγησή τους με το μάθημα της Ιστορίας.

Έπειτα από την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη, ακολούθησε παιχνίδι και ψυχαγωγία στην καταπράσινη έκταση των πηγών της Αραβησσού. Εκεί, οι μαθητές απόλαυσαν το όμορφο τοπίο και τα τρεχούμενα νερά, έπαιξαν στα γήπεδα και τις παιδικές χαρές και μοιράστηκαν στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης με τους συμμαθητές τους. Εύλογα λοιπόν, επιστρέφοντας στο σχολείο, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκδρομή αυτή, την οποία ανέμεναν με θέρμη σε ολόκληρη τη διάρκεια του σχολικού έτους!

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007