Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

«ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν στο Κλειστό  Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης το πολιτιστικό τους πρόγραμμα με τίτλο: «Αλέξανδρος ο Μέγας – Η συμβολή της Μεγάλης Εκστρατείας στην πρόοδο των επιστημών». Το πολιτιστικό διήμερο, στο οποίο τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σχέδια εργασίας, δρώμενα και να εκθέσουν εικαστικά έργα, διοργανώθηκε από το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των Ημερών Πολιτισμού.

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη ζωή και το έργο του μεγάλου στρατηλάτη, μέσα από πηγές, ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, κάνοντας τη δική τους έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου επηρέασε την πρόοδο των επιστημών. Δημιούργησαν κολάζ, κατασκευές και κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους σε αρχείο κειμένου. Ακόμη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης «Nous», έγιναν συγγραφείς ενός ψηφιακού βιβλίου.  Το βιβλίο αυτό, το σύνολο των εργασιών τους και το ταξίδι τους στη γνώση είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή τους, αποχαιρέτησαν το κοινό τραγουδώντας με μεγάλο ενθουσιασμό το τραγούδι του Χ. Θεοχαρόπουλου «Βεργίνα», με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθούν. Ήταν σίγουρα μια μοναδική στιγμή που οι μικροί μαθητές θα θυμούνται και θα αναπολούν. 

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007