UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

"Η μανούλα μου γιορτάζει..."

Τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, στον χώρο του ΤΟΜS, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι μαθητές της Α' τάξης του Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ" τίμησαν τη γιορτή της μητέρας, με έναν πρωτότυπο και άκρως συγκινητικό τρόπο. Χωρίς σκηνή, χωρίς κοστούμια, χωρίς ειδικά εφέ, απλά και τρυφερά, οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν με τη μητέρα τους, αποσπώντας τις αγκαλιές, τα χειροκροτήματα και τα φιλιά της οικογένειας και των δασκάλων τους. Και καθώς το όνομα της μανούλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έννοια της προσφοράς, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, που προήλθαν από την πώληση έργων τέχνης των μαθητών, δόθηκαν στην οργάνωση «Ηλιτόμηνον», που βοηθάει τα πρόωρα νεογνά να κρατηθούν στη ζωή και προσπαθεί να αγοραστεί παστεριωτής μητρικού γάλακτος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η κ. Βαβουράκη, πρόεδρος της οργάνωσης ευχαρίστησε τους μαθητές μας και καταχειροκρότησε την προσπάθειά τους.

H γιορτή της μητέρας έδωσε φτερά στα μολύβια των μικρών μαθητών της Α' Δημοτικού. Εξάλλου τι καλύτερο δώρο για τη μαμά, από ένα κειμενάκι αφιερωμένο σ ´αυτήν;

«Η μητέρα μου»
Τη μητέρα μου τη λένε Χριστίνα. Έχει πράσινα μάτια  και ξανθά μαλλιά. Είναι σχεδόν ψηλή και αδύνατη. Επίσης, έχει όμορφο σώμα. Φοράει τζιν και  πουκάμισα. Είναι πολύ γελαστή, καλή και ευγενική. Με βοηθάει στα μαθήματα και  στα είναι δίπλα μου στα δύσκολα. Την αγαπώ πολύ, γιατί κάνει το ωραιότερο παστίτσιο του κόσμου. Εύχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένη.
Θ. ΚΟΥΚΟΥΤΩΛΙΑ
Τη μαμά μου τη λένε Γεωργία.  Έχει άσπρα κοντά μαλλιά και δύο υπέροχα μάτια. Της αρέσει να φοράει τζιν, κολιέ και καλλυντικά. Η μαμά μου είναι καλόκαρδη, μιλάει γλυκομίλητα, μου κάνει τα χατίρια και έχει υπομονή. Είναι δυναμική, ευγενική και τρυφερή. Επίσης, με συμβουλεύει, με φροντίζει, με αγαπάει και νοιάζεται, όταν είμαι άρρωστη ή όταν της λέω κάτι σημαντικό. Με πάει βόλτες με τους φίλους μου, όταν μπορεί και με υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Νιώθω γι’ αυτήν αγάπη, ελπίδα και θάρρος. Της εύχομαι να είναι πάντα γερή και δυνατή, να με αγαπά και να με φροντίζει.
Χ.ΑΛΙΑΓΑ

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023