UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ετικέτα Εθνικής Ποιότητας για το eTwinning της Α΄ τάξης

Οι μαθητές/τριες της περσινής Α΄ τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών αγγλικών, συμμετείχαν με το έργο:  “My Wise Owlphabet” στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning.  

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρία σχολεία και συντονίστηκε από την κ. Νατάσα Προέδρου (Καθηγήτρια Αγγλικών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη), την κ. Medine Yazilikaya (Καθηγήτρια Αγγλικών του Τουρκικού σχολείου “Borlu Ilkolulu”) και την κ. Μαρίνα Ξαγοράρη (Καθηγήτρια Αγγλικών στο αδελφό σχολείο «Άγιος Γεώργιος» στη Σύρο).

Στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές/τριες πραγματεύτηκαν ένα αγγλικό επίθετο για κάθε γράμμα του αλφαβήτου με ζωγραφική, γραφή, παιχνίδια παντομίμας και δημιουργία τραγουδιού, για να βοηθηθούν στην εκμάθηση, όσο το δυνατόν περισσότερων, επιθέτων. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το έργο κατατέθηκε για αξιολόγηση και βραβεύτηκε με την Ετικέτα Εθνικής Ποιότητας (Quality Label) του Eυρωπαϊκού προγράμματος eTwinning. Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους.  Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και στο σχολείο, γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια, σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Ακολουθούν μερικές πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη, στα προγράμματα της οποίας εντάσσεται και το δικό μας.

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λπ.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία. (http://www.etwinning.net/el/pub/index.htm)

Οι μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» εκπαιδεύονται, ώστε να είναι οι σημερινοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες και οι αυριανοί δυναμικοί πολίτες του κόσμου.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023