UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η Α’ τάξη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις και διακρίσεις!

Η Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου μας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και καθαρίζοντας την ακτή της Αγ. Τριάδας, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ετήσιο Project της, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στις 2 Ιουνίου, λοιπόν, οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το οικολογικό παραμύθι που δημιούργησαν με θέμα: «Η κουκουβάγια που άλλαξε χρώμα», στο 1ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2016 με θέμα: «Περιβάλλον και Αειφορία», στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο και στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών. Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ, αφορούσε στην παρουσίαση καινοτόμων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016, από μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, με στόχο, αφενός την ανάδειξη του έργου των μαθητικών ομάδων και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας για το περιβάλλον, που αφορά όλους μας. Παράλληλα με το Φεστιβάλ, στον ίδιο χώρο έλαβε μέρος και η παρουσίαση μαθητικών έργων σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, που πήραν μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδικά Μολύβια για το Περιβάλλον». Οι μαθητές της Α’ τάξης του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», συμμετέχοντας με το ίδιο παραμύθι, απέσπασαν εντυπωσιακές κριτικές και κέρδισαν το 2ο Βραβείο του Διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, στις 3 Ιουνίου, οι λιλιπούτειοι μαθητές, ως μέλη της HELMEPA, συμμετείχαν σε δράση για τον καθαρισμό της ακτής της παραλίας της Αγίας Τριάδας, δίνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος. Οι μαθητές της Δ’ τάξης, που ανήκουν στην εθελοντική ομάδα του Κολεγίου μας, μας βοήθησαν στην καταγραφή των σκουπιδιών, ενώ ο Αντιδήμαρχος Θερμαϊκού μάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη προσφορά μας. Η εμπειρία του καθαρισμού της ακτής ήταν ένα πολύτιμο μάθημα ζωής και αξίζει σε όλους μας ένα μεγάλο « ΜΠΡΑΒΟ!».

 
  
  

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023