Εγγραφές 2018-2019

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2018-2019 εδώ.

Υποτροφίες 2018-2019

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2018-2019 εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η εκδρομή στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη

Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Ε’ τάξης στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που πήγαμε μαζί με τους δασκάλους και τους συμμαθητές μας.

Εκεί, περάσαμε ευχάριστες στιγμές. Πρώτα απ’ όλα, πήγαμε στο χωριό του Λαγκαδά, όπου πήραμε στο σχολικό μας την ξεναγό, η οποία ήταν υπεύθυνη για την περιήγησή μας. Λίγο αργότερα, φτάσαμε σ’ έναν παλιό, βυζαντινό αλλά καλοσυντηρημένο πύργο. Εκεί η ξεναγός μάς μίλησε για την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του. Ύστερα είδαμε την λίμνη Κορώνεια απ’ τα κιάλια και το τηλεσκόπιο. Κατόπιν, μας έδειξαν δύο υπεραιωνόβια πλατάνια: το ένα είναι 800 ετών και το άλλο 400. Αμέσως μετά κάναμε ένα διάλειμμα στις «Νυμφόπετρες». Εκεί υπάρχουν δεκάδες βράχοι. Γι’ αυτούς υπάρχει ένας μύθος, ο οποίος λέει ότι μια μέρα μία νύφη πήγαινε στον γάμο της μαζί με τη μητέρα της και, επειδή η νύφη ζητούσε πολλά χρυσαφικά από τη μητέρα της, εκείνη νευρίασε πολύ με την κόρη της και την καταράστηκε. Έτσι, όλοι μεταμορφώθηκαν σε πέτρες! Μετά από λίγο, κατευθυνθήκαμε προς τη λίμνη Βόλβη και στις όχθες της είδαμε πολλά φλαμίνγκο. Αφού θαυμάσαμε τα υπέροχα πουλιά, συνεχίσαμε το οδοιπορικό μας προς τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας. Λίγο πιο κάτω ήταν η λίμνη Βόλβη όπου και κατεβήκαμε. Εκεί είδαμε ερωδιούς, κύκνους, πάπιες και χήνες. Τέλος, παίξαμε ένα ωραίο παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να βρούμε διάφορα αντικείμενα της φύσης. Δυστυχώς, ήρθε και η ώρα της επιστροφής, γεγονός που μας δυσαρέστησε πολύ.

Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη για τις συγκινήσεις που μας προσέφερε, τα ενδιαφέροντα πράγματα που μάθαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη εκδρομή, για να γνωρίσουμε και άλλες ομορφιές του τόπου μας.

Κ. Λ.

Μ. Β.

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

- Αποτελέσματα Διαγωνισμού
- Βράβευση 2018

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007