UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Διαγωνισμός Ρομποτικής της F.L.L. «First Lego League (F.L.L.)»

Το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός Ρομποτικής της F.L.L. «First Lego League (F.L.L.)». Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται σε περισσότερες από εξήντα χώρες και για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Τεχνολογικό Μουσείο «ΝΟΕΣΙΣ» (Πλανητάριο) της Θεσσαλονίκης. Όλοι ξέραμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότερες από 56 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Αυτό όμως που έζησαν όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτό το διήμερο ήταν μοναδικό! Ένα εξαιρετικό πανηγύρι, ιδεών, χρωμάτων, επιστήμης, φιλίας, συνεργασίας, κεφιού , χαράς και φαντασίας! Όπου και αν πήγαινες, έβλεπες χαρούμενους ανθρώπους να συνεργάζονται, να ακούν, να συζητούν, να ενημερώνουν, να ανταλλάσσουν απόψεις. Οι διοργανωτές εμπλούτισαν την εκδήλωση με πλούσιο εορταστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις.

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είχε ισχυρή συμμετοχή με δύο ομάδες ρομποτικής: την “ROBOT MASTERS” του Γυμνασίου και την “TYPHOONS” του Δημοτικού. Πανέμορφα περίπτερα, φανταστικές στολές, χαρούμενα και υπεύθυνα παιδιά που ενημέρωναν τον κόσμο και συνεργάζονταν άψογα μεταξύ τους αλλά και με τις άλλες ομάδες.

Η κάθε ομάδα είχε να παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα που φέτος αναφερόταν στις «φυσικές καταστροφές».Τα τρία κύρια συστατικά του προγράμματος ήταν ο εντοπισμός ενός προβλήματος που προκύπτει ως αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής, η ανάπτυξη μίας καινοτόμου λύσης και τέλος η κοινοποίηση της λύσης αυτής με έναν δημιουργικό τρόπο. Οι ομάδες πέρασαν 10-15 λεπτά στο δωμάτιο των κριτών, χωρίς τον προπονητή τους, τους δόθηκε ένα λεπτό να προετοιμαστούν και στη συνέχεια είχαν 10 λεπτά να παρουσιάσουν την έρευνά τους. Στο τέλος για 5 λεπτά δέχτηκαν ερωτήσεις από τους κριτές σχετικές με την ανάπτυξη του προγράμματός τους. Στη συνέχεια οι κριτές συμπλήρωσαν το φύλλο rubric της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα; Η ομάδα “ROBOT MASTERS” του Γυμνασίου πήρε την 2η θέση και το εισιτήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της F.L.L. στην Βαρκελώνη, ενώ η ομάδα του Δημοτικού κέρδισε τις καλύτερες εμπειρίες και εντυπώσεις.

Ήταν μια φανταστική εμπειρία που όλοι θέλησαν να την ξαναζήσουν και του χρόνου! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους προπονητές κ. Μπουφίδη Δημήτρη και κ. Κουτσιώρα Λάμπρο για την προσπάθεια και την επιτυχία τους.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους «ROBOT MASTERS” στο Πανευρωπαϊκό!!! Και με τη νίκη!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023