Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ραδιοφωνική εκπομπή της Στ' τάξης Δημοτικού στον FM 100,6

Φέτος, η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού “ΔΕΛΑΣΑΛ", στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning, ασχολήθηκε με το θέμα "Τα δικαιώματα των παιδιών", συνεργαζόμενη με σχολεία της Ελλάδας και της Ιταλίας. Στο μάθημα των Αγγλικών οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα παρακάτω δικαιώματα που διεκδικούν όλα τα παιδιά του κόσμου.

- Το δικαίωμα στη μάθηση

- Το δικαίωμα στο φαγητό, στο νερό και στην υγεία

- Το δικαίωμα στην ειρήνη.

Δεν άργησε να έρθει και η πρόσκληση από τη ραδιοφωνική εκπομπή συχνότητας 100,6 FM. Έτσι μια ομάδα μαθητών εκπροσώπησε το σχολείο μας μιλώντας στο ραδιόφωνο απευθυνόμενη σ'ένα ευρύ κοινό. Και επειδή η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νέων για το 2014, η εκπομπή έγινε παράλληλα στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε ένα κομμάτι της συνολικής προσπάθειας και προγραμμάτων του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ” σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις για δράσεις της UNESCO.

      Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκπομπή ήταν ζεστός και φιλόξενος. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του ραδιοφωνικού σταθμού για την ευκαιρία που μας έδωσαν, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους ακροατές της Θεσσαλονίκης.

Νικολέτα Κ.

Σοφία Ι.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007