Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα e-Twinning Γ’ τάξης 2013-14

clip_image001 clip_image001[5]
 «I like fruit and vegetables»

Συντονιστής προγράμματος e-Twinning για την Γ’ τάξη: Λάμπρος Κουτσιώρας

1. Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το σχολικό έτος 2013-14, οι μαθητές της Γ’ τάξης συμμετέχουν, μαζί με μαθητές από 5 διαφορετικά σχολεία, 4 ευρωπαϊκών χώρων (Σλοβενία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία), στην υλοποίηση κοινού ευρωπαϊκού προγράμματος (e-Twinning) με θέμα: «Αγαπώ τα φρούτα και τα λαχανικά» («I like fruit and vegetables»).

Ειδικότερα, οι μαθητές μας, το τρέχον σχολικό έτος, θα υλοποιήσουν σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, με βάση τη συλλογική εργασία, όπως:
1. παιχνίδια ρόλων,
2. δημιουργία θεατρικών παραστάσεων.

Επιπροσθέτως άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το επίπεδο των μαθητών οξύνουν το νου τους, την κοινωνικοποίηση, αναδείκνυαν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Αυτές είναι:
1. η ζωγραφική εικόνων,
2. η δημιουργία ποιημάτων και διηγημάτων,
3. η εύρεση παραδοσιακών αινιγμάτων και παροιμιών,
4. η ενασχόλησή τους με τη μουσική και το τραγούδι,
οι οποίες θα έχουν ως στόχο μέσω της αναζήτησης, της οργάνωσης και της ανταλλαγής πληροφοριών και κατασκευών, να προάγει τη συνεργασία, την υπευθυνότητα, τον αλληλοσεβασμό και την γνώση! Παράλληλα, θα γνωρίσουν τους πολιτισμούς των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αποκτήσουν ευρωπαϊκή αντίληψη, θα εξασκηθούν στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε πραγματικές καταστάσεις και θα εξοικειωθούν με τις νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.).

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δράσεων του προγράμματος είναι κοινό και για τις 4 συμμετέχουσες χώρες και, κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία με τη χρήση των Τ.Π.Ε. που διαθέτει το σχολείο μας να συνεργάζονται με τους μαθητές/τριες των άλλων χωρών, να μοιράζονται εμπειρίες και, γενικότερα, να αλληλεπιδρούν δημιουργικά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί για την υλοποίησή του καταρχήν από τη Γενική Διεύθυνση του Κολεγίου καθώς και από τον Σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου. Συντονιστής του προγράμματος έχει οριστεί ο κ. Λάμπρος Κουτσιώρας και την παιδαγωγική ομάδα του έργου αποτελούν οι δάσκαλοι της Γ΄ τάξης και οι καθηγητές ειδικοτήτων. Τέλος, για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος και τη συνεργασία του συντονιστή με την παιδαγωγική ομάδα του έργου έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007