Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Fr. Etienne: Ένας σπουδαίος Δάσκαλος

Το 1988 ήταν η χρονιά που γίναμε μέλη της λασαλιανής οικογένειας. Το Σχολείο μας εκείνη την περίοδο γιόρταζε 100 χρόνια εκπαιδευτικής παρουσίας στην Θεσσαλονίκη και το κλίμα όλη εκείνη τη σχολική χρονιά ήταν πραγματικά πανηγυρικό. Από τους πρώτους ανθρώπους που γνωρίσαμε στο Σχολείο ήταν ο Γενικός μας Διευθυντής, ο Fr. Etienne. Ο άνθρωπος αυτός συνδύαζε με έναν μοναδικό τρόπο τα στοιχεία του πατέρα και της μητέρας μαζί. Ήταν αυστηρός αλλά και προσιτός σε όποιον τον είχε ανάγκη. Ήταν επίμονος στην λεπτομέρεια, αλλά το παράδειγμά του σε οδηγούσε να προσπαθείς ολοένα και περισσότερο, ήταν λιγομίλητος, αλλά τα έργα του είχαν τόσα να σου διδάξουν και, παρόλο που ήταν Διευθυντής, ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από όλους μας ,δίνοντας την αίσθηση ότι θα είναι εκεί να μας στηρίξει σε περίπτωση που «παραπατήσουμε» στον δρόμο.

25 χρόνια μετά είμαστε ακόμα ενεργά μέλη της λασαλιανής οικογένειας. Δυστυχώς, όμως, η οικογένεια αυτή έγινε πιο φτωχή. Το 2013 είναι η χρονιά που ο Fr. Etienne έφυγε από κοντά μας, τελείως απρόσμενα, προκαλώντας θλίψη σε όσους γνώρισαν τον ίδιο ή διδάχθηκαν από το έργο του. Ο Fr. Etienne βρίσκεται πλέον κοντά σε Εκείνον, που όπως είπε και ο κ. Ρηγούτσος, τόσο πιστά υπηρέτησε, και μεσιτεύει για μας.

Τα Σχολεία μας έχασαν έναν σπουδαίο Δάσκαλο, έναν πιστό υπηρέτη του λασαλιανού πνεύματος, έναν Frère που οι μαθητές του θα τον έχουν πάντα φυλαγμένο στην καρδιά και στο μυαλό.

Fr. Etienne, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

 

Λαπουρίδου Αλεξάνδρα                                                                                Παρταλίδης Άκης

                                                           Απόφοιτοι του 1994

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007