UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν μερικά τενεκεδάκια σε μια αποθήκη. Ένα τενεκεδάκι, που το έλεγαν Μελένιο, ήθελε να φύγει από την αποθήκη και να πάει στην Ντενεκεδούπολη.

Τα υπόλοιπα τενεκεδάκια τρόμαξαν όταν το άκουσαν αυτό. Προσπαθούσαν να του πουν πως έξω από την αποθήκη είναι πολύ επικίνδυνα, όμως ο Μελένιος ήθελε να φύγει.

Στο δρόμο, συνάντησε έναν κύριο που του είπε πως η Ντενεκεδούπολη είναι πολύ μακριά αλλά αυτός δεν έλεγε να γυρίσει πίσω.

Έπειτα, όταν πέρασε μερικά λιβάδια, έφτασε στην Ντενεκεδούπολη. Εκεί συνάντησε τον Σαρδέλα, ο οποίος του έδειξε την πόλη. Στην πόλη αυτή είχε και άλλα τενεκεδάκια, τη Μηλίτσα, το Βουτυρένιο και το Αναψυκτικό Οκέυ-Μπαμ-Μπαμ .

Μια μέρα όμως έριξε πολύ χαλάζι και βροχή και η Ντενεκεδούπολη δεν είχε άλλα τρόφιμα και τα μικρά τενεκεδάκια δεν είχαν τι να φάνε. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και ο Βουτυρένιος με τη Μηλίτσα πήγαν στους πλούσιους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να τους δώσουν λίγο αλεύρι. Κανείς όμως δεν τους έδινε. Ούτε ο Σαρδέλας με τον Μελένιο δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιον να τους βοηθήσει, μέχρι που συνάντησαν το Λαδένιο. Ο Λαδένιος βέβαια για να τους βοηθήσει, τους μετέτρεψε σε υπηρέτες του. Κάθε μέρα τους ζητούσε τα ίδια και τα ίδια φαγητά!

Ώσπου ο Σαρδέλας πρότεινε να τον ρίξουν στον Ζουλιχτή να τον κάνει χαλκομανία, μήπως και ησυχάσουν. Και έτσι έγινε. Την ίδια ώρα έφτασαν και οι φίλοι τους τα παπούτσια και οι σκούπες για να τους βοηθήσουν φέρνοντας αλεύρι. Και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!

Αυτή ήταν η Ντενεκεδούπολη! Εμένα στο έργο μου άρεσε περισσότερο το τέλος του, όπου εμφανίστηκαν όλοι οι φίλοι από τα τενεκεδάκια, βοηθώντας τους να βρουν λίγο αλεύρι. Έτσι οι πρωταγωνιστές του έργου βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα τους χάρη στις σκούπες και τα παπούτσια. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω πως η φιλία είναι πολύτιμη σαν θησαυρός! Όταν έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπάνε, μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα!

Ναταλία Μπιτζίκου Γ1

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023