Εγγραφές 2018-2019

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2018-2019 εδώ.

Υποτροφίες 2018-2019

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2018-2019 εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Δημοτικού


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2017 - 2018, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο έργο μας και να ευχηθούμε σε εσάς και στα παιδιά σας μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά. "Μαζί και από κοινού" θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των μαθητών μας και θα γιορτάσουμε τα 130 χρόνια λειτουργίας του "ΔΕΛΑΣΑΛ" με ποικίλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Και η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με επιτυχίες: 100% επιτυχία στα πτυχία Γαλλικών και Αγγλικών, επιτυχίες στον Μαθηματικό Διαγωνισμό Κανγκουρώ, στους Διαγωνισμούς Ορθογραφίας και Φιλαναγνωσίας, χάλκινο μετάλλιο στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2017 και βραβείο για την Ορχήστρα και τη Χορωδία του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ” στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό "Μνήμες και Όνειρα".

Το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ», μετά την ανακαίνισή του, έχει εξοπλιστεί με τεχνολογικά μέσα, που προσφέρουν ποικίλα εκπαιδευτικά εργαλεία, για όλα τα «μαθησιακά προφίλ».  Όλες οι αίθουσες έχουν πλέον Διαδραστικούς Προτζέκτορες (Smartboards), ipads και Η/Υ νέας τεχνολογίας, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να κάνουν το μάθημα πιο ευχάριστο και πιο ενδιαφέρον. 

Παρόλα αυτά όμως, και, επειδή σύμφωνα με τη γνωστή θεώρηση του Bates (1995):  «μια καλή διδασκαλία θα μπορούσε να αντισταθμίσει την έλλειψη τεχνολογικών μέσων, αλλά η τεχνολογία από μόνη της δεν θα μπορέσει να διασώσει μια κακή διδασκαλία...»,  για το σχολείο μας η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ αποτελεί κομβικό σημείο.  Η αγάπη και η προσήλωση στο καθήκον του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δημοτικού μας θα οδηγήσει τους μαθητές μας σε ολοένα και περισσότερες επιτυχίες, που δεν είναι άλλες από την επίτευξη των στόχων τους. Με κύριο μέλημά μας τη σωστή αγωγή και παιδεία των παιδιών μας και βασισμένοι στις αρχές του Ιδρυτή μας Ι.-Β. Δελασάλ, θα  συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μεράκι και αφοσίωση. 

Η συνεργασία είναι το πρώτο και πιο γερό θεμέλιο για την ευόδωση των προσπαθειών μας και είμαστε σίγουροι πως και αυτό το σχολικό έτος θα είναι άριστη. Το Δημοτικό "ΔΕΛΑΣΑΛ" αναζητά καθημερινά την αλλαγή, την καινοτομία, την πρωτοπορία, γιατί αυτό αξίζουν οι μαθητές του.

Καλή σχολική χρονιά με Υγεία!
Αλεξάνδρα Λαπουρίδου
Διευθύντρια Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ"

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

- Αποτελέσματα Διαγωνισμού
- Βράβευση 2018

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007