UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Το γλυκό!!!

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης υποστηρίζουν με επιχειρήματα την άποψή τους , ότι μπορούν να κάνουν γλυκό μέσα στην τάξη χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως ισχυρίζονται οι δασκάλες τους.

Για να δούμε, θα τις πείσουν;

 

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει το γλυκό στο σχολείο.

Πιστεύω ότι πρέπει να το κάνουμε, επειδή θα ήταν ωραίο να ξέρουμε πώς φτιάχνεται ­­­­­­­­­­­­­­­­­ένα γλυκό. Επιπλέον θα κάνουμε καλή εντύπωση στους δασκάλους και θα καλέσουμε τη διευθύντρια να το δοκιμάσει. Επίσης για να μη λερωθεί η τάξη, θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα τραπεζομάντιλο. Όποιος κάνει φασαρία, θα μπορούσαμε να τον βγάλουμε έξω από την τάξη για να ηρεμήσει. Με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε κάτι εκτός από μάθημα.

Επομένως είναι σημαντικό να γίνει αυτό, γιατί θα ήταν μια μοναδική εμπειρία και κάτι πιο διασκεδαστικό από τα μαθήματα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

 

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε γλυκό στην τάξη.

Πιστεύω ότι πρέπει να το κάνουμε, επειδή ίσως είναι η μοναδική μας ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Επίσης για να μη λερωθεί η τάξη, καλό θα ήταν να ενώσουμε δυο θρανία και από πάνω τους να τοποθετήσουμε ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο. Θα φροντίσουμε να μη λερωθούμε κι εμείς οι ίδιοι, γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ποδιές και γάντια. Όταν θα κάνουμε το γλυκό, θα χάσουμε το μάθημα και θα χαρούμε πολύ. Άλλωστε η εκτέλεση συνταγής είναι μες στο μάθημα της Γλώσσας. Αυτή η διαδικασία θα είναι ωραία, γιατί είναι δημιουργική.

Επομένως είναι σημαντικό να γίνει αυτό, γιατί είναι ωραίο και διασκεδαστικό και θα νιώσω πολύ περήφανη, αν γίνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ

 

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνουμε ένα γλυκό στην τάξη.

Νομίζω ότι πρέπει να γίνει, γιατί θα είναι μια εμπειρία που θα ζήσουμε μόνο μια φορά. Επειδή δε θα λερωθούμε και δε θα κάνουμε την τάξη χάλια. Δε θα κάνουμε φασαρία κι αν λερώσουμε , μετά θα καθαρίσουμε. Κι αν λερώσουμε πάρα πολύ, να μας βοηθήσει λίγο η καθαρίστρια. Επίσης είναι στο μάθημα της Γλώσσας και είναι χρήσιμο για να μάθουμε να εκτελούμε συνταγές.

Άρα είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτό το ωραίο γλυκό.

ΙΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

 

Κυρία Μαρίνα, καλό θα ήταν να μας αφήσετε να φτιάξουμε ένα γλυκό στην τάξη για να σας δείξουμε πόσο καλά μαγειρεύουμε.

Για να σας πείσουμε όμως , σας λέμε ότι θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στην εργασία για να γίνει καλύτερο το γλυκό. Δεν θα παίζουμε με τα υλικά γιατί μπορεί να χαλάσει η συνταγή του γλυκού. Επίσης , θα ακούσουμε τις οδηγίες σας πριν φτιάξουμε το γλυκό. Ακόμα, θα τηρούμε τους κανόνες για να γίνει πιο νόστιμο και θα είμαστε προσεχτικοί για να μην γίνει κάποια καταστροφή. Τέλος , έτσι θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε , διότι το γλυκό θα γίνει καλύτερο και μυρωδάτο.

Επομένως, θα πρέπει να μας αφήσετε να κάνουμε το γλυκό στην τάξη και να μας εμπιστευτείτε.

ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε αυτά τα γλυκά μέσα στην τάξη. Εμείς με την σειρά μας θα ακολουθούμε τους κανόνες της τάξης μας.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να κάνουμε ησυχία και δεν θα πρέπει να παίζουμε με τα υλικά. Επίσης, θα πρέπει να ακούμε τις οδηγίες της κυρίας. Ακόμα, καλό θα ήταν να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τα υλικά και τους πολλούς κινδύνους τους. Τέλος, θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλό αποτέλεσμα.

Επομένως ,κυρία Μαρίνα, θα θέλαμε πολύ να φτιάξουμε ένα γλυκό και εμείς σας υποσχόμαστε πως θα τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Αναρωτιέμαι τι γλυκό θα φτιάξουμε. Κέικ; Κουλουράκια; Kρέπες ή τούρτα ; Ποιος ξέρει. Ελπίζω πάντως να είναι νόστιμο.

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα γλυκό μέσα στην τάξη και θα σας πούμε παρακάτω τι θα κάνουμε για να σας πείσουμε.

Θα συμμετέχουμε όλοι στο μάθημα. Επίσης, δε θα παίζουμε με τα υλικά, θα τηρούμε τους κανόνες και τις οδηγίες σας. Σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε προσεχτικοί κα θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Ακόμα, θα προσπαθήσουμε να μην σας κάνουμε να φωνάζετε και να μας μαλώνετε.

Επομένως, καλό θα ήταν να μας φέρετε τα υλικά και να μας εμπιστευτείτε και εμείς δε θα σας απογοητεύσουμε.

ΜΗΧΕΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Πιστεύω κυρία Μαρίνα ότι θα έπρεπε να μας φέρετε τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξουμε ένα γλυκό μέσα στην τάξη.

Για να σας πείσουμε, σας λέμε ότι θα συμμετέχουμε όλοι και θα κάνουμε μια ομαδική δουλειά. Επίσης δε θα παίζουμε, ούτε θα πασαλειβόμαστε με τα υλικά της συνταγής. Ακόμα, τις οδηγίες που θα μας δίνετε , θα τις τηρούμε και δεν θα κάνουμε του κεφαλιού μας. Σίγουρα όμως θα κάνουμε ησυχία. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και έτσι θα αναπτύξουμε τις ικανότητες μας στη δημιουργία ενός γλυκού.

Επομένως, σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε με τα παραπάνω επιχειρήματά και να μας φέρετε τα υλικά για να φτιάξουμε ένα γλυκό. Οι μικροί σεφ περιμένουν!

ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

Πιστεύω ότι πρέπει να μας αφήσετε να φτιάξουμε το γλυκό , για να σας δείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες.

Για να σας πείσουμε, σας λέμε ότι θα είμαστε ήσυχοι κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ακόμα, θα συμμετέχουμε όλοι μαζί σαν ομάδα , δε θα γκρινιάζουμε και δε θα μαλώνουμε. Επίσης δε θα παίζουμε με τα υλικά για να μη χτυπήσουμε με τα μαχαίρια, τα πιρούνια και τα κουτάλια. Θα ακούμε τις οδηγίες της κυρίας για να κάνουμε το σωστό. θα τηρούμε τους κανόνες για να μην κάνουμε χάλια την τάξη και θα είμαστε προσεχτικοί για να μην καταστρέψουμε το γλυκό.

Επομένως, καλό θα ήταν να μας φέρετε τα υλικά και να μας εμπιστευτείτε.

ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023