UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μεταφορά μαθητών


                                                      - Σχολικά Λεωφορεία - Τα σχολικά λεωφορεία (Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου – Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου) εξυπηρετούν τους μαθητές στις μετακινήσεις τους προς και από το σχολείο.  Είναι όμως αυτονόητο  ότι  χρειάζεται να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες και να δείξουμε όλοι πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας. Συγκεκριμένα οι μαθητές πρέπει:
1. Να περιμένουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο σχολείο, στις  προκαθορισμένες πάντοτε στάσεις και να φροντίζουν να είναι συνεπείς στην  ώρα  που  τους  έχει  οριστεί,  ώστε  να  μη  διαταράσσουν  την  ομαλή εξέλιξη του σχολικού προγράμματος.  Τα σχολικά λεωφορεία  δεν θα
περιμένουν μαθητές που καθυστερούν.
2. Να υπακούουν στις οδηγίες και παρατηρήσεις των υπευθύνων για την τάξη, την επιβίβαση και την αποβίβασή τους και να τους συμπεριφέρονται με ευγένεια. Να  κάθονται ήσυχα στις θέσεις,  να μη σηκώνονται και  να φορούν υποχρεωτικά τις ζώνες ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες των Συνοδών. Να μην προκαλούν φθορές στα λεωφορεία. Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία του μαθητή, καθώς και την αποκατάσταση της φθοράς με δικές του δαπάνες. Απαγορεύεται μέσα στα σχολικά το φαγητό, οι τσίχλες, τα παγωτά και τα αναψυκτικά.
3. Ο χώρος εντός των σχολικών θεωρείται από το Κολέγιο χώρος σχολικός. Κατά συνέπεια  ο μαθητής οφείλει να εφαρμόσει μέσα σ’ αυτό το χώρο τους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν και για τους εντός της Σχολής χώρους. Σε περίπτωση σοβαρών κατ’ εξακολούθηση παραπτωμάτων ο μαθητής έχει τις αντίστοιχες κυρώσεις και η Διεύθυνση της Σχολής διατηρεί το δικαίωμα της διακοπής της χρήσεως του σχολικού λεωφορείου.
4. Δεν επιτρέπεται η αυθαίρετη αλλαγή λεωφορείου, ούτε η αλλαγή στάσης (ανόδου ή καθόδου)  χωρίς την άδεια των υπευθύνων, οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ενημερωθεί γραπτά από τους Γονείς ή Κηδεμόνες. Ακόμα να μην αναχωρούν από το σχολείο με άλλο μέσο ή λεωφορείο χωρίς άδεια.
5. Οι γονείς των μαθητών που θα χρησιμοποιήσουν το σχολικό λεωφορείο πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
  • Η δήλωση χρήσης του σχολικού λεωφορείου γίνεται οπωσδήποτε με την εγγραφή του μαθητή τον ΙΟΥΝΙΟ, οπότε θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν σχετικό έντυπο προκαταβάλλοντας το εκάστοτε καθορισθέν ποσό. Μετά την 30 η Ιουνίου, το Κολέγιο δεν εγγυάται την κράτηση
    θέσης για την επόμενη χρονιά.
  • Μαζί με τη δήλωση εγγραφής οι Γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το σχολικό λεωφορείο,  παραδίδουν τη  δήλωση χρήσης του σχολικού λεωφορείου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.
  • Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το σχολικό λεωφορείο για ολόκληρο το σχολικό έτος, εκτός εκτάκτου λόγου (μετακόμιση στην περιοχή).
  • Το Κολέγιο δε φέρει απολύτως καμιά ευθύνη για τυχόν έργα που αρχίζουν και εκτελούνται ξαφνικά στους δρόμους και υποχρεώνουν τους οδηγούς των  σχολικών λεωφορείων να αλλάζουν την προκαθορισμένη διαδρομή. Μετά το τέλος των εργασιών, το δρομολόγιο επανέρχεται στο αρχικό του δρομολόγιο.
  • Ειδικά για τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι Γονείς ή Κηδεμόνες τους  είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται έγκαιρα στη στάση του σχολικού για την παραλαβή/παράδοση του παιδιού τους, γιατί
    το σχολικό λεωφορείο δεν μπορεί να περιμένει: δημιουργείται ανωμαλία στην ακριβή εκτέλεση του δρομολογίου και στην έγκαιρη προσέλευση  των μαθητών στα μαθήματα. Αν ο  Γονέας δε βρίσκεται στη στάση, το σχολικό θα συνεχίζει το δρομολόγιό του και ο Γονέας θα φέρνει το παιδί του στο σχολείο με δικό του μέσο.
  • Όταν ο Γονέας ή Κηδεμόνας ενός μαθητή έρχεται ο ίδιος να παραλάβει το παιδί του από το Κολέγιο, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει πρώτα τη Γραμματεία της Σχολής ή τη Συνοδό του σχολικού.
                                                                                 Ευχαριστούμε για την κατανόηση
                                                                                       και τη συνεργασία σας.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023