UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Διακρατικές μετακινήσεις

     1η Επίσκεψη εκπαιδευτικών μας, στο πλαίσιο του προγράμματος
                    COMENIUS, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία
Το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 14 Νοεμβρίου 2010 και στο πλαίσιο του προγράμματος COMENIUS που υλοποιείται στο δημοτικό μας σχολείο από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης, οι εκπαιδευτικοί μας κ. Τάσος Μπάρμπας (υπεύθυνος για τη δράση), καθώς και η κ. Βάνα Βενιάδου και η κ. Άννα Δήμου (μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του έργου) επισκέφθηκαν την πόλη Lamego στην Πορτογαλία και την πόλη Valladolid στην Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες συντονισμού και προγραμματισμού της δράσης με τους εκπροσώπους εκπαιδευτικούς των άλλων συμμετέχοντων χωρών.
Comenius_PT&SP_2010-382

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές και μαθήτριες σε σχολείο στην πόλη Becilla De Valderaduey στην Ισπανία
Το πρόγραμμα και στις δύο χώρες υποδοχής περιλάμβανε, πέρα από τη γνωριμία και την καλύτερη εξοικείωση όλων των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση, παρουσιάσεις με χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε χώρα και την πόλη στην οποία βρίσκεται το κάθε συνεργαζόμενο σχολείο, αναλυτικές παρουσιάσεις των σχολείων (εγκαταστάσεις, πρόγραμμα σπουδών, εκπαιδευτική φιλοσοφία κ.ά.), καθώς και επιστημονικές παρουσιάσεις που αφορούσαν τα είδη και την ποσότητα των δασών που διαθέτει η κάθε χώρα, τον ρυθμό και τις αιτίες αποψίλωσής τους, καθώς και τα προγράμματα αναδάσωσης και προστασίας τους που εφαρμόζονται στην κάθε μία.


Ο συντονιστής του έργου Τάσος Μπάρμπας μαζί με τους συντονιστές του έργου στην Ισπανία.
Comenius_PT&SP_2010-474
Οι εντυπώσεις, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί μας ήταν εξαιρετικές και ιδιαίτερα χρήσιμες για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος, ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή του όλοι οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του έργου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του προγράμματος που θα ακολουθήσουν και να αποκομίσουν έτσι τα πολλαπλά οφέλη της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης τους με συναδέλφους από την Ευρώπη πάνω σε ένα κοινό και ιδιαίτερα σημαντικό στόχο: την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία των δασών.

               2η Συνάντηση Εργασίας για το Πρόγραμμα Comenius  
                     "Let The Forests Breathe" στη Ρώμη, Ιταλία.

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας του προγράμματος Comenius "Let The Forests Breathe", που υλοποιεί το Δημοτικό μας σχολείο μαζι με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Ρώμη (Ιταλία) το χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2011. Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος της δράσης κ. Τάσος Μπάρμπας (Δάσκαλος) καθώς και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας. Συγκεκριμένα, την αποστολή συνόδευσαν  ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος(Προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου με ειδίκευση στην Πληροφορική), η κ. Άννα Δήμου (Καθηγήτρια Εικαστικών) και η κ. Μαρία Τζιώνη (Καθηγήτρια Μουσικής). Στη συνάντηση αυτή οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν και συνέκριναν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα, αξιολόγησαν τα αποτελέσματα κοινού ερωτηματολογίου που είχε μοιραστεί σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτρες όλων των χωρών σχετικά με την αποψίλωση των δασών, αποφάσισαν για το τελικό επίσημο λογότυπο και σλόγκαν του προγράμματος, επιλέγοντας από τρία νικηφόρα μαθητικά σχέδια τα οποία είχαν προκύψει (μετά από on line ψηφοφορία) από διαγωνισμό ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες, αποφάσισαν τις δραστηριότητες του προγράμματος για τους επόμενους μήνες και συζήτησαν πάνω στο πρόγραμμα της επόμενης συνάντησής τους η οποία θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην πόλη Grize της Σλοβενίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας στις εργασίες της συνάντησης, από τις εργασίες μαθητών/τριων από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση, καθώς και στιγμιότυπα από την ξενάγηση των εκπαιδευτικών όλων των χωρών στην αρχαία πόλη της Ρώμης.
Comenius_Delasalle_Rome_2011-1
Comenius_Delasalle_Rome_2011-2
Comenius_Delasalle_Rome_2011-3
Comenius_Delasalle_Rome_2011-4
Comenius_Delasalle_Rome_2011-5
Comenius_Delasalle_Rome_2011-6
Comenius_Delasalle_Rome_2011-7
Comenius_Delasalle_Rome_2011-8
Comenius_Delasalle_Rome_2011-9
Comenius_Delasalle_Rome_2011-10
Comenius_Delasalle_Rome_2011-11
Comenius_Delasalle_Rome_2011-12
Comenius_Delasalle_Rome_2011-13
Comenius_Delasalle_Rome_2011-14
Comenius_Delasalle_Rome_2011-15
Comenius_Delasalle_Rome_2011-16
Comenius_Delasalle_Rome_2011-17
Comenius_Delasalle_Rome_2011-18
Comenius_Delasalle_Rome_2011-19
Comenius_Delasalle_Rome_2011-20
Comenius_Delasalle_Rome_2011-21
Comenius_Delasalle_Rome_2011-22
Comenius_Delasalle_Rome_2011-23
Comenius_Delasalle_Rome_2011-24
Comenius_Delasalle_Rome_2011-25
Comenius_Delasalle_Rome_2011-26
Comenius_Delasalle_Rome_2011-27
Comenius_Delasalle_Rome_2011-28
Comenius_Delasalle_Rome_2011-29
Comenius_Delasalle_Rome_2011-30
Comenius_Delasalle_Rome_2011-31
Comenius_Delasalle_Rome_2011-32
Comenius_Delasalle_Rome_2011-33
Comenius_Delasalle_Rome_2011-34
Comenius_Delasalle_Rome_2011-35
Comenius_Delasalle_Rome_2011


3η Συνάντηση Εργασίας στην πόλη Zalec, Σλοβενία

Η τρίτη και τελευταία για το σχολικό έτος 2010-2011 συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius "Let The Forests Breathe", που υλοποιεί το Δημοτικό μας σχολείο μαζι με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκε στην πόλη Zalec (Σλοβενία) το χρονικό διάστημα από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2011. Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος της δράσης κ. Τάσος Μπάρμπας ενώ, συνολικά, στη συνάντηση συμμετείχαν 28 εκπαιδευτικοί από 8 ευρωπαϊκές χώρες και 23 μαθητές/τριες από τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι στόχοι της 3ης συνάντησης εργασίας ήταν οι παρακάτω:
  •  Παρουσίαση με τη χρήση ηλεκτρονικής παρουσιάσης (Powerpoint) και άλλου οπτικοακουστικού υλικού των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε η κάθε χώρα τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος. Αναφορά των προβλημάτων που αντιμετώπισε και τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίστηκαν κάθε φορά.
  • Παρουσίαση από τον κ. Τάσο Μπάρμπα προς τους συντονιστές του προγράμματος των υπόλοιπων χωρών ενδεικτικής θεωρίας και παραδειγμάτων για τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών (digitales). Οι ψηφιακές ιστορίες αποτελούν παραδοτέο υλικό στη λήξη του προγράμματος, οπότε όλοι οι συντονιστές μέσα από αυτή την παρουσίαση προσπάθησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο δημιουργίας τους.
  • Προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του προγράμματος για τους επόμενους μήνες.
  • Ορισμό ημερομηνίας για την τέταρτη συνάντηση εργασίας στην Πολωνία, τον Οκτώβριο του 2012.
Το γενικό συμπέρασμα της συνάντησης εργασίας ήταν ότι ο πρώτο χρόνος υλοποίησης τού προγράμματος ήταν ιδιαίτερα επιτυχής σε όλες τις χώρες και με ελάχιστες εξαιρέσεις τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα.
    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   

4η Συνάντηση Εργασίας του προγράμματος Comenius στην Πολωνία

Το πρόγραμμα Comenius “Let the forests breathe" που υλοποιεί το σχολείο μας διανύει αισίως το 2οχρόνο υλοποίησής του ενώ από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Dabrowa Gοrnicza στην Πολωνία η 4η συνάντηση εργασίας των εκπαιδευτικών όλων των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Τάσος Μπάρμπας, δάσκαλος και υπεύθυνος της δράσης, καθώς και ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου μας, ο οποίος συμμετέχει στην Παιδαγωγική Ομάδα του έργου με την μεταπτυχιακή του ειδικότητα ως Πληροφορικός.
Στη συνάντηση όλοι οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριές τους κατά τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, προγραμμάτισαν τις επόμενες δραστηριότητες του προγράμματος, ενώ ο κ. Τάσος Μπάρμπας παρουσίασε στην ευρωπαϊκή ομάδα υλοποίησης του έργου το πρόγραμμα της επόμενης συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο σχολείο μας, το χρονικό διάστημα από 15 έως και 20 Φεβρουαρίου 2012.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών παρακολούθησαν ειδική παρουσίαση από τους Πολωνούς μαθητές/τριες με τραγούδια και θεατρικό δρώμενο σχετικά με τα δάση και την ανάγκη προστασίας τους, αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά από τις χώρες τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με του Πολωνούς συναδέλφους τους, ενώ ξεναγήθηκαν και σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, αλλά και στις γύρω περιοχές.

4th staff comenius meeting_Poland-1Ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, μαζί με συναδέλφους από τη Βουλγαρία και την Πολωνία.
4th staff comenius meeting_Poland-2  Προετοιμασίες πριν από την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης της ευρωπαϊκής ομάδας των εκπαιδευτικών του προγράμματος.
4th staff comenius meeting_Poland-4O υπεύθυνος δράσης του προγράμματος για την Ελλάδα, κ. Τάσος Μπάρμπας, μαζί με μαθητές από την Πολωνία.4th staff comenius meeting_Poland-8
Η υπεύθυνη δράσης για την Πολωνία μοιράζει με μια μαθήτρια του σχολείου της τριαντάφυλλα στους εκπαιδευτικούς όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
4th staff comenius meeting_Poland-5Μαθητές και μαθήτριες από την Πολωνία τραγουδούν
τραγούδια για τα δάση.
4th staff comenius meeting_Poland-6  Μαθητές και μαθήτριες από την Πολωνία παρουσιάζουν θεατρικό έργο για τα δάση και για την ανάγκη προστασίας τους.

5η Συνάντηση Εργασίας Εκπαιδευτικών, 15-20 Φεβρουαρίου
Πεύκα, Θεσσαλονίκη

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» για τα σχολικά έτη 2010 έως και 2012 υλοποιεί μαζί με σχολεία από 7 ευρωπαϊκές χώρες ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολυμερών σχολικών συμπράξεων (Comenius) με θέμα τα δάση, τις δραματικές συνέπειες της αποψίλωσής τους και την ανάγκη προστασίας τους.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος το Κολέγιό μας διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα από 15 έως και 20 Φεβρουαρίου 2012, την 5ηΣυνάντηση Εργασίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε αυτό.
Πρωϊνό καλωσόρισμα στο σχολείο μαςΠεριήγηση στους χώρους του σχολείου από τον κ.Μπάρμπα
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, 26 εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ιταλία, συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια (workshops) του σχολείου μας με θέμα τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών (digitales), ξεναγήθηκαν σε ανοιχτή έκθεση με όλες τις δημιουργίες των ελλήνων μαθητών/τριών, ενώ παρακολούθησαν ποικίλες δραστηριότητες των τελευταίων, οι οποίες περιλάμβαναν θεατρικά δρώμενα, διαδραστικούς περιπάτους στο πανέμορφο αλσύλιο «Δελασάλ», ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, τραγούδια ελληνικά αλλά και αντιπροσωπευτικά των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και ποικίλους παραδοσιακούς χορούς.
Περιήγηση στους χώρους του σχολείουΠεριήγηση στους χώρους του σχολείου
Οι αντιπροσωπείες των χωρών ξεναγήθηκαν επίσης, με πρωτοβουλία του σχολείου μας, στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και γνώρισαν, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό τρόπο ζωής, την πραγματική Ελλάδα και τους πραγματικούς Έλληνες.
Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ”, με εκπαιδευτική παράδοση και προσφορά πάνω από έναν αιώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υλοποιεί ποικίλα ευρωπαϊκά προγράμματα, εφαρμόζοντας σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και αξιοποιώντας όλα τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, με κύριο στόχο τη συνεχή εμπλοκή των μαθητών/τριών του σε καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες και τη δια βίου επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του.


Περιήγηση στους χώρους του σχολείουΔιαδραστικός περίπατος στο αλσύλιο «Δελασάλ»
Διαδραστικός περίπατος στο αλσύλιο «Δελασάλ»Καλλιτεχνικό εργαστήρι
Περιήγηση στους χώρους του σχολείουΘαυμάζοντας τις κατασκευές των μαθητών και της κ.Δήμου
Επιμορφωτικό σεμινάριο Ψηφιακών ΙστοριώνΠαρουσίαση του έργου της ελληνικής ομάδας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων
Παραδοσιακοί χοροίΧορωδία
Παραδοσιακοί χοροίΠαραδοσιακοί χοροί
Οι μαθητές μαθαίνουν στους φιλοξενούμενους "συρτάκι"Παραλαβή των δώρων των φιλοξενούμενων αποστολών από την κ.Κανελλοπούλου
Παραλαβή των δώρων των φιλοξενούμενων αποστολών από την κ.ΚανελλοπούλουΗ κ.Δήμου με την Ιταλική αποστολή
Αναμνηστική φωτογραφίαΜεσημεριανό γεύμα στο χώρο του σχολείου
Μεσημεριανό γεύμα στο χώρο του σχολείουΜεσημεριανό γεύμα στο χώρο του σχολείου
Η κ.Dimitriades με την αποστολή της ΤουρκίαςΑναμνηστική φωτογραφία
Οκ.Μπάρμπας και ο κ.Μαυρίδης με την αποστολή της ΠορτογαλίαςΕπίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο
Δρόμοι της πόληςΕπίσκεψη στο Τούρκικο Προξενείο
Περιήγηση στα αξιοθέατα της ΘεσσαλονίκηςΕπίσκεψη στη Βεργίνα με οδηγό την κ.Κούκουρα
Επίσκεψη στη Βεργίνα με οδηγό την κ.Κούκουρα
Αποχαιρετηστήριο δείπνο
Μέλη της ελληνικής ομάδας
Η κ.Λαπουρίδου και ο κ.Μπάρμπας με εκπροσώπους των αποστολών της Σλοβενίας και της Πορτογαλίας
Μέλη της ελληνικής ομάδαςΗ κ.Δήμου με τους εκπροσώπους των αποστολών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
Η κ.Κανελλοπούλου με τους εκπροσώπους της αποστολής της Ισπανίας Χειροκρότημα για την επιτυχημένη διοργάνωση!

Απονομή πιστοποιητικών και δώρωνΑπονομή πιστοποιητικών και δώρων

Συνέντευξη του Rafael San José Rodríguez σε ισπανική εφημερίδα για τη συνάντηση Comenius στο σχολείο μας


Ευχαριστήρια μηνύματα των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών που συμμετείχαν στην 5η Συνάντηση Εργασίας του προγράμματος Comenius


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε την αληθινή Ελλάδα και τους πραγματικούς Έλληνες. Κάθε στιγμή που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ανεκτίμητη και βέβαια θα μας μείνουν αξέχαστοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτήν τη συνάντηση πραγματικότητα. Τις θερμές μας ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στην κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην κ. Βάνα Βενιάδου, Διευθύντρια Δημοτικού, στον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, Προϊστάμενο Νηπιαγωγείου, στον κ. Τάσο Μπάρμπα, Συντονιστή του προγράμματος Comenius (του οποίου η δουλειά ήταν ασύγκριτη), στην κ. Άννα Δήμου, Καθηγήτρια καλλιτεχνικών, στην κ. Έλενα Ζαφειριάδου, Υπεύθυνη του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, στον κ. Θανάση Χατζηγιάννη, Καθηγητή Μουσικής, στην κ. Ελένη Σταμπουλή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, στην κ. Πηνελόπη Σταυρίδου, Καθηγήτρια Γαλλικών και, τέλος, σε όλους τους καθηγητές και το προσωπικό που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Και βέβαια θα ήταν άδικο να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους υπέροχους μαθητές σας για τη θαυμάσια φιλοξενία που μας πρόσφεραν. Ευχαριστούμε για το διαδραστικό περίπατο στο δάσος, τις παρουσιάσεις, την επίδειξη χορών και τα χορωδιακά τραγούδια. Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου που μας υποδέχθηκαν με τεράστια χαμόγελα, τραγούδια και δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει ειδικά για μας.
Ευχαριστούμε που κάνατε την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη αξέχαστη.
Ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε κάποτε στην πόλη όπου νιώσαμε σαν στο σπίτι μας.
Cristina Parente, Eugénia Velloso, Fernando Almeida and Rosa Correia

ΠΟΛΩΝΙΑ
Εκ μέρους της Πολωνικής ομάδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για όλα όσα κάνατε για μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνάντηση και ιδιαίτερα υποχρεωμένοι σε όλους σας για τη φιλία και τη φιλοξενία.
Πολλές ευχές και φιλιά από την Πολωνική Ομάδα
Aneta Żak, Arek Żak, Maciej Szaniawski, Patrycja Szaniawska, Ewa Cabała and Małgorzata Flasza

ΤΟΥΡΚΙΑ
Θα θέλαμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε όλη την Ελληνική ομάδα του προγράμματος Comenius. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τις μέρες που περάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια μοναδική συνάντηση, με καταπληκτικούς ανθρώπους, σε μια υπέροχη πόλη όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι στιγμές κοντά σας θα μας μείνουν αλησμόνητες. Περιμένουμε με λαχτάρα τη στιγμή που θα ξανασυναντηθούμε στην Τουρκία το Μάιο. Μέχρι τότε μας περιμένει πολλή δουλειά.

Ιταλία
Το ταξίδι μας στην Ελλάδα ήταν φανταστικό όπως και κάθε στιγμή που ζήσαμε κοντά σας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, διευθυντές, προσωπικό και μαθητές. Σας αγαπούμε όλους.

Σλοβενία
Περάσαμε καταπληκτικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και στους καθηγητές , κυρίως όμως στον οικοδεσπότη μας, κ. Τάσο Μπάρμπα.

image
Ευγενία Κούκουρα (Ξεναγός)
ΒΑΖΩ ΠΛΑΤΗ
Με 28 καθηγητάς και δασκάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο και καλό σχολείο Δελασάλ τούς φιλοξενεί στην πόλη μας απο τις 15 Φεβρουαρίου.
Με πολύ ωραίο πρόγραμμα του δασκάλου Τάσου Μπάρμπα οι φίλοι μας είδαν το Λευκό Πύργο, τα τείχη της Θεσσαλονίκης, το Θηριαμβικό Τόξο του Γαλέριου και τη Ροτόντα στις 16 Φεβρουαρίου. Την επόμενη τον Ναό του Οσίου Δαβίδ και την Τίμια Ζώνη και τον Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου. Στις 18 Φεβρουαρίου μιλήσαμε για την πόλη και την αρχαία κατοικία, το γάμο και την προίκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης στην έκθεση Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και την Μητρόπολη, Μητέρα - Πατρίδα και τις αποικίες στο Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης επισκεφτήκαμε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου του 2012 επισκεφθήκαμε τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα.
Συγχαρητήρια στο καλό σχολείο της πόλεώς μας και τους δασκάλους και τους καθηγητές, τους προσεκτικούς οδηγούς και στις χρυσοχέρες μαγείρισσες που μαγείρεψαν τα πεντανόστιμα φαγητά.Χίλια ΜΠΡΑΒΟ. Μακάρι να γίνουν ένα καλό παράδειγμα προς μίμησιν.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023