Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Ημερολόγιο

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Εκπαιδευτική περιβαλλοντική επίσκεψη των μαθητών της Ε’ τάξης στον πολυχώρο του ΜΥΛΟΥ

DSC00831Υποδοχή των μαθητών της Ε΄τάξης από τα μέλη της WWF. DSC00848Ξενάγηση των μαθητών της Ε΄τάξης στους λοιπούς χώρων των εγκαταστάσεων.

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, οι μαθητές της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν τον πολυχώρο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius «LET THE FORESTS BREATHE» που υλοποιεί το Δημοτικό μας σχολείο. Εκεί τούς περίμενε μια καταρτισμένη παιδαγωγική ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, μαζί με την οποία, συμμετείχαν σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αλληλεπιδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα δασικά οικοσυστήματα». Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα και ευρηματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με το δάσος, τους λόγους υποβάθμισης του δασικού οικοσυστήματος, τις δασικές πυρκαγιές και την έλλειψη της πρόληψής τους.

DSC00873 Ξενάγηση των μαθητών της Ε΄τάξης
στο χωριό του Άη Βασίλη.
DSC00857 Ξενάγηση των μαθητών της Ε΄τάξης στην περιβαλλοντική έκθεση του πολυχώρου.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω δραστηριότητας, οι υπεύθυνοι του Μύλου, μαζί με τα μέλη της WWF, ξενάγησαν τους μαθητές μας στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος, όπως το παγοδρόμιο, το χωριό του Άη Βασίλη και το βαγόνι του Orient Express, διατηρώντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους αμείωτο μέχρι το τέλος.

Την εκδρομή συνόδευσαν οι δάσκαλοι της Ε΄τάξης κ. Τάσος Μπάρμπας και κ. Χαρίλαος Μαυρίδης, οι οποίοι συμμετέχουν και στην παιδαγωγική ομάδα που υλοποιεί το προγράμμα Comenius στο σχολείο μας.

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '18

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '18

4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 2017 - 2018

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007