UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

2o βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαδικτυακό διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ. Θερμά συγχαρητήρια!!!

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα των μαθητών της περσινής Στ’ τάξης του Δημοτικού “Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ” στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό διαδικτυακό διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ με θέμα: “Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας”.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Σάββατο, περίπου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Πολυχώρου ΑΠΟΛΛΩΝ, της Νομαρχίας Πειραιά.

image

 

Τα μέλη της ομάδας εργασίας αποτελούνται από τους μαθητές: Νίκο Στεργιόπουλο, Ελευθερία Μπρόζου, Μίλτο Γεωργίου, Βίκυ Ιακωβάκη, Ελευθερία Παπαϊωάννου, Μπακούτση Μαρία (νυν μαθητές του Γυμνασίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”) και από  την συντονίστρια της ομάδας κ. Νάστου Αριστέα, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Η εργασία των παιδιών διαγωνίστηκε στην κατηγορία “Περιβάλλον” και αφορά την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με τη μέθοδο της υδροκαλλιέργειας. Η εργασία παρουσιάζει τη μεγάλη συνεισφορά των βιολογικών προϊόντων στη διατήρηση της καλής υγείας των ανθρώπων, ενώ εστιάζει και στη συνεισφορά της τεχνολογίας σε αυτό, μέσω της μεθόδου της υδροκαλλιέργειας. Η επίσκεψη στο Κτήμα «Μηντσιούδη» έφερε τα παιδιά κοντά με μια μέθοδο καλλιέργειας άγνωστη μέχρι τότε σε αυτά. Μια μέθοδο η οποία παντρεύει την τεχνολογία με τη παράδοση. Μέσα από τις σελίδες του ιστολογίου τους τα παιδιά επιδίωξαν να παρουσιάσουν την μέθοδο αυτή, τα ωφελήματα της, αλλά και να κινήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα βιολογικά προϊόντα, καθώς η υγιεινή διατροφή είναι υπόθεση όλων μας.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι η συλλογική προσπάθεια, η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας μπορούν να αποφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και σε όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό! Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης στις κυρίες Μελισσαρίδου Στέλλα και Βενιάδου Βάνα, για την πολύτιμη συνεισφορά τους, καθώς επίσης και στον κ. Μηντσιούδη, ιδιοκτήτη του “Κτήματος  Μηντσιούδη” στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, για την φιλοξενία του και την παροχή του απαραίτητου για την εργασία υλικού.

Μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα, η οποία έφερε το 2ο βραβείο στο Δημοτικό μας σχολείο:

                               http://dimotikodel-diagonismos2010.blogspot.com/

image

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023